HEMA maakt zijn Autoverzekering eerlijker

Geen categorieaug 13 2015, 11:51
Vanaf begin volgend jaar worden nieuwe regels gebruikt voor het vaststellen van het aantal schadevrije jaren. Ook met de nieuwe regels blijven HEMA Verzekeringen de tot de goedkoopste van Nederland behoren.
Zoals bekend raak je standaard een deel van je no-claim kwijt als je na veroorzaking van schade een claim indient. Maar hoeveel terugval dat veroorzaakt, was altijd onzeker. Om die reden hebben verzekeraars onderling afspraken gemaakt om het systeem eenvoudiger en transparanter te maken. Vanaf 1 januari 2016 gaan alle verzekeringsmaatschappijen die nieuwe regels over schadevrije jaren toepassen. Ook HEMA Verzekeringen doet mee.
Kort samengevat werken de nieuwe regels als volgt: voor elk jaar zonder ingediende claim krijgt je een extra jaar schadevrij op je no claim, in geval van een claim verlies je vijf jaar van je totale no claim. In dat geval geldt het daarbij behorende bonus/malus percentage. De omvang van de schade telt daarbij niet mee: een claim van 1000 euro heeft dus hetzelfde effect als een claim van vijfduizend euro.
Het bonus/malus systeem leidt in de meeste gevallen tot een lagere schadelast voor verzekeraars. Om ervoor te zorgen dat verzekerden wisten dat ze door alle verzekeraars gelijk zouden worden behandeld in geval van een ingediende claim, heeft het Verbond van Verzekeraars een nieuwe standaardtabel vast. Verzekerden bij alle verzekeraars kunnen hierdoor even snel schadevrije jaren opbouwen of verliezen. Overigens kunnen verzekeraars no wel concurreren op de hoeveelheid korting per schadevrij jaar.
Voor registratie van schadevrije jaren is een stelsel van afspraken gemaakt. Het aantal schadevrije jaren moet worden geregistreerd in een landelijke database (de zogeheten Roy-Data). Verzekeraars moeten verzekerden ook informeren over de no-claim korting. Die informatie ontvang je standaard bij afsluiting van je polis. Hij is ook altijd beschikbaar in de online polismap. Onder de nieuwe afspraken blijft het mogelijk een zogeheten 'no-claim beschermer' te kopen. In dat geval ben je gedekt tegen het mogelijk verlies van schadevrije jaren na een ongeval. Bij HEMA Verzekeringen blijft deze mogelijkheid ook na 1 januari 2016 gewoon bestaan.
Voor autopremies die tot de laagste van Nederland behoren, kun je dus nog steeds terecht bij HEMA Verzekeringen. Je profiteert dan meteen van een aantal innovatieve ontwikkelingen die staan gepland voor de komende tijd, allemaal bedoeld om het jou als verzekerde nog makkelijker te gaan maken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten