Hij schrijft een afscheidsbrief en loopt naar zijn kamer. Dan ziet hij dat zijn hond iets van hem heeft afgepakt

Geen categorieaug 13 2015, 12:52
Dankzij deze hond veranderde een nachtmerrie in een droom.
We hebben allemaal weleens een moment dat het emotioneel wat zwaarder is. Maar bij Byron Taylor (23) ging het wel erg ver. Hij was zó depressief, dat hij zelfmoord wilde plegen. De enige reden dat hij vandaag de dag nog leeft, is door Geo.
Geo is Byrons hond, een speelse zwarte lobbes. Hij werd opeens een held op een onwaarschijnlijke manier. Byrons vriendin had het die week uitgemaakt, en Byron zat in zak en as. In zijn wanhoop besloot hij dat zelfmoord de enige uitweg was. Hij pakte een touw, knoopte een strop, en liep de kamer uit om aan zijn bureau een afscheidsbrief te schrijven.
Toen hij klaar was met de brief, liep hij terug naar zijn kamer om een einde aan zijn te maken. Maar Geo had heel andere plannen voor zijn baasje: Hij had de strop gepakt, en liet hem niet meer los.
"Eerst dacht ik dat hij wilde spelen, maar toen ik zei 'Geef!' begon Geo tegen me te grommen"
Grommen? Dat had Byron nog nooit meegemaakt. Normaal gesproken is Geo juist de goedheid zelve!
"Hij kauwde de strop kapot. Hij gromt normaal nooit, maar telkens als ik de strop probeerde te pakken, gromde hij naar me... Het leek wel alsof Geo wist wat ik van plan was. Alsof honden daar een zesde zintuig voor hebben. Hij wist dat er iets aan de hand was"
Hoewel hij geen zin meer in het leven zag, opende de vastberadenheid van zijn beste vriend hem de ogen. Byron besefte dat het leven wél zin had, en dat zelfmoord nooit een uitweg is. Dankzij Geo leeft Byron nog.
bt2
Of Geo nu echt een zesde zintuig heeft of niet, feit blijft dat door hij zijn bijzondere daad zijn baasje op andere gedachten bracht. De enorme liefde die hij toonde, heeft Byron geïnspireerd om op een positieve manier verder te gaan met zijn leven en niet bij de pakken neer te zitten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten