Deze lieve kinderen maken nieuwe vrienden voor het leven. Hoe oud deze zijn, zal je wellicht verbazen

Geen categoriejun 25 2015, 17:00
Een speciaal initiatief voor kinderen laat zien hoe leeftijd niets is behalve een getalletje, en het niets zegt over de kracht van vriendschap.
Dat leeftijd een onbelangrijk gegeven is, en het niets zegt over de band tussen mensen.. dat wisten ze ook wel bij de seniorenwoningen van Providence Mount St. Vincent. Het lijkt op het oog gewoon een gemiddelde seniorenflat, maar schijn bedreigt. In het instituut bevindt zich ook een kamer die de 'ILC' genoemd wordt: het Intergenerationeel Leer Centrum, waar gestreden wordt tegen eenzaamheid. Het blijkt namelijk dat er flink wat ouderen aan eenzaamheid lijden.
o-ILC-570
Niet bij Providence: want bij het ILC komen kinderen af en aan. De ouderen hebben zo iets om handen, en de kinderen zélf vinden het ook maar wat leuk. Ze mogen er spelletjes spelen, maar dat is niet alles: ze leren er ook vanalles over muziek en kunst, en ze worden ook voorgelezen.
Het programma is een doorslaand succes: de ouderen voelen zich er gewaardeerd door, en ze lijken dan weer deel uit te maken van een gemeenschap. De kinderen leren fascinerende dingen over kunst én dat leeftijd geen enkele rol hoeft te spelen: vriendschap is een krachtig fenomeen dat mensen altijd kan binen. En dan maakt het helemaal niet uit hoe oud je bent.
[video width="640" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/06/Present-Perfect-Trailer.mp4"][/video]
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten