Deze man koopt zeeschildpadden op de markt. Wat hij vervolgens met ze doet zal je echter versteld doen staan

Geen categoriedec 17 2015, 12:00
Vele mensen zullen beargumenteren dat schildpadden een delicatesse zijn, vandaar dat je ze op sommige plekken op de markt kan kopen. Deze man koop ook de schildpadden, maar niet voor het doeleinde waarvoor de meesten de gepantserde viervoeters aanschaffen.
Toen Aron Culling en zijn vriend Mark over een markt in Papoea Nieuw-Guinea struinden, zagen ze een verschrikkelijk beeld: bij één kraam werden er levende schildpadden verkocht. Als huisdieren? Nee. Al snel drong de realiteit door tot Aron en Mark...

"We zagen dat mensen de schildpadden verkochten op de markt. Ik realiseerde me dat als ik niets do, ze op iemands bord eindigen. Ik heb wat geld, dus ik besloot ze te kopen. Ik reed 20 kilometer en liet ze vrij in de zee."

Aldus Aron op zijn Facebookpagina. En zo gingen de heren aan de slag. Met een truck werden de twee dieren naar de oceaan gebracht:
This-Man-Buys-Turtles-on-the-Market-and-Sets-Them-Free-2
Waar ze vervolgens van hun vrijheid kunnen genieten:
This-Man-Buys-Turtles-on-the-Market-and-Sets-Them-Free-1
Tot ziens, geluksvogel van een schildpad! Bijna was je iemands lunch geworden, maar nu kan je zwemmen in het ruime sop:
This-Man-Buys-Turtles-on-the-Market-and-Sets-Them-Free-4
Aron en Mark hebben al meer dan tien schildpadden gered op deze manier. Acties zoals die van hen zijn ook hard nodig: momenteel zijn er nog maar zeven schildpaddensoorten op aarde, en allemaal worden ze bedreigd. In sommige delen mag er echter nog steeds op ze gejaagd worden... Maar gelukkig zijn er Aron en Mark!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten