Deze man koopt zeeschildpadden op de markt. Wat hij vervolgens met ze doet zal je echter versteld doen staan

Deze man koopt zeeschildpadden op de markt. Wat hij vervolgens met ze doet zal je echter versteld doen staan

Vele mensen zullen beargumenteren dat schildpadden een delicatesse zijn, vandaar dat je ze op sommige plekken op de markt kan kopen. Deze man koop ook de schildpadden, maar niet voor het doeleinde waarvoor de meesten de gepantserde viervoeters aanschaffen.

Toen Aron Culling en zijn vriend Mark over een markt in Papoea Nieuw-Guinea struinden, zagen ze een verschrikkelijk beeld: bij één kraam werden er levende schildpadden verkocht. Als huisdieren? Nee. Al snel drong de realiteit door tot Aron en Mark...

"We zagen dat mensen de schildpadden verkochten op de markt. Ik realiseerde me dat als ik niets do, ze op iemands bord eindigen. Ik heb wat geld, dus ik besloot ze te kopen. Ik reed 20 kilometer en liet ze vrij in de zee."

Aldus Aron op zijn Facebookpagina. En zo gingen de heren aan de slag. Met een truck werden de twee dieren naar de oceaan gebracht:

This-Man-Buys-Turtles-on-the-Market-and-Sets-Them-Free-2

Waar ze vervolgens van hun vrijheid kunnen genieten:

This-Man-Buys-Turtles-on-the-Market-and-Sets-Them-Free-1

Tot ziens, geluksvogel van een schildpad! Bijna was je iemands lunch geworden, maar nu kan je zwemmen in het ruime sop:

This-Man-Buys-Turtles-on-the-Market-and-Sets-Them-Free-4

Aron en Mark hebben al meer dan tien schildpadden gered op deze manier. Acties zoals die van hen zijn ook hard nodig: momenteel zijn er nog maar zeven schildpaddensoorten op aarde, en allemaal worden ze bedreigd. In sommige delen mag er echter nog steeds op ze gejaagd worden... Maar gelukkig zijn er Aron en Mark!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties