Deze man rent regelmatig een marathon. Bijzonder, zeker als je weet dat hij blind is

Geen categorieokt 27 2015, 22:30
Op zijn zeventiende werd hij blind. Toch was hij vastbesloten om het uiterste uit zichzelf te halen.
Het lopen van een marathon is niet voor iedereen weggelegd. Sterker nog, het is één van de zwaarste sportprestaties die er bestaan. Maar denk je eens in, hoe het is om een marathon te lopen als je niet eens kunt zien. Onmogelijk? Simon bewees dat het toch kan.
Op zijn zeventiende werd hij blind door een ernstige oogziekte. Hij verloor het zicht volledig in beide ogen, en moest dus als blinde verder leven. Dat wens je niemand toe, en het zou eigenljk best begrijpelijk zijn geweest als Simon het sindsdien allemaal wat rustiger aan had gedaan. Maar niets was minder waar. Simon werd door zijn handicap júíst gemotiveerd om het maximale uit zichzelf te halen. Hij besloot dat zijn beperking hem niet in de weg zou staan om een absolute topsporter te worden.
Toen hij 25 jaar oud was, begon Simon met keiharde hardlooptrainingen. Dat was zo'n succes, dat hij slechts zes maanden later zijn eerste supermarathon van 160 kilometer liep. Helaas ging dat niet zonder problemen: Na 133 kilometer stortte hij in elkaar van vermoeidheid. Toch gaf hij niet op, en was hij vastberaden om uiteindelijk zonder problemen wél de maximale afstand te rennen.
Maar niet alleen het rennen, vooral het trainen was lastig. Immers, tijdens zo'n marathon loopt Simon een uitgezet parcours. Maar als hij zelf aan het trainen is - in zijn eentje - rent hij gewoon door zijn eigen wijk. En soms kunnen er dan onvoorziene obstakels in de weg liggen. Maar toen kwam er iets in zijn leven, dat hem hielp om die obstakels te overwinnen: De nieuwste technologie zorgt ervoor dat Simon weet waar hij moet rennen - met een speciale app. Op die manier is zijn blindheid nauwelijks meer een probleem.
Uiteindelijk heeft Simon in 2014 de wereldberoemde marathon van New York gerend, en - nog indrukwekkender - hij rende van Boston naar New York, een afstand van 400 kilometer. Een prestatie die slechts weinigen hem zullen nadoen, ook mensen die wel kunnen zien, zijn hier doorgaans niet toe in staat.
Simons inspirerende verhaal is nu verwerkt in een mooie video van IBM, het bedrijf dat de technologie uitvond waardoor hij zijn prestaties kon neerzetten. Zijn verhaal bewijst: Ook als het enorm tegenzit in het leven, kun je fantastische resultaten behalen.
[video width="640" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/10/IBM-Cloud-Hero-Runkeeper.mp4"][/video]
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten