Deze man speelt saxofoon... Terwijl hij een hersenoperatie ondergaat

Geen categoriedec 18 2015, 15:45
Bizar: een man die zijn operatie wel op een héél lichtzinnige manier ondergaat.
Een operatie is niet leuk. Daar zijn we het allemaal over eens. Een operatie aan je hersenen is al helemaal niet leuk. En als we dan tóch onder het mes moeten, dan alleen met een stevige narcose, zodat we er niets van merken. Toch?
Als je het met bovenstaande eens bent, dan zul je het des te ongelooflijker vinden wat een man in Spanje tijdens zijn operatie deed. Carlos Aguilera, uit het zonnige Málaga, moest woensdag een operatie ondergaan. Het ging om één van de lastigste operaties die er zijn: een hersenoperatie. De 27-jarige man had namelijk een hersentumor die verwijderd moest worden als hij wilde blijven leven.
Alsof een dergelijke operatie nog niet erg genoeg was, bleek er nog een probleem te zijn. De man had een voorliefde voor het bespelen van zijn saxofoon, en zou zich geen leven kunnen voorstellen zonder zijn grote passie. De kans was echter groot dat de artsen het deel van het brein dat nodig is om muzikaal te zijn, zouden aantasten tijdens de operatie. Een onacceptabel sceario voor de man.
Er was maar één oplossing: Carlos moest saxofoon spelen tijdens de operatie. Je leest het goed. De artsen verklaarden dat zijn muzikale hersendeel actief moest zijn bij het verwijderen van de tumor. Op die manier zouden de chirurgen beter kunnen zien welk deel ze absoluut niet mochten aantasten.
[caption id="attachment_127217" align="aligncenter" width="610"]De hersenactiviteit tijdens de operatie. Foto: YouTube / EuroNews De hersenactiviteit tijdens de operatie. Foto: YouTube / EuroNews[/caption]
En zo geschiedde het: Carlos ging onder het mes, en speelde vrolijk zijn deuntjes tijdens de ingrijpende behandeling. Het team aan artsen kon luisterde naar hem, terwijl ze hun best deden om zijn ongelooflijke talent te beschermen. En met succes: Carlos overleefde de operatie, en dat niet alleen. Tijdens de presentatie van de resultaten van de operatie, nam hij zijn saxofoon weer en bracht hij het publiek zijn muziek ten gehore.
Ongelooflijk? Bekijk de video van de operatie en de afloop hier zelf!
[video width="640" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/12/Saxophonist-plays-instrument-while-undergoing-brain-surgery-360p.mp4"][/video]
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten