Deze mannen willen kinderen graag leren dat onderwijs belangrijk is. Daarom komen ze met deze fantastische strategie om ze te inspireren

Geen categoriesep 05 2015, 20:00
In veel Afrikaanse-Amerikaanse buurten denken kinderen dat naar school gaan voor 'nerds' is. Het gevolg? Maar 47% van de jongeren maakt hun opleiding af.
Het moge duidelijk zijn dat dit tot grootschalige armoede leidt. Onderwijs is natuurlijk niet de enige manier om jezelf voor te bereiden op een mooie, welvarende toekomst, maar het is wel één van de meest belangrijke en effectieve.
Daarom is het zo mooi dat deze Amerikaanse mannen een fantastische manier hebben bedacht om hun kinderen én die van anderen te motiveren.
Screen Shot 2015-09-05 at 17.32.37
The men created a call-out group on their social media pages called "Calling All Brothers" and asked the men of color they knew to tag others. Their goal? Form a group large enough to greet the children of Martin Luther King Jr. Elementary School on their first day. And do it wearing suits.
Met andere woorden, DeVaughn Ward en pastoor AJ Johnson begrepen dat het helemaal misgaat in hun gemeenschap en vele andere gemeenschappen. Ze besloten daar iets aan te doen. Hoe? Door zoveel mogelijke Afro-Amerikaanse mannen te vragen om zich in een mooi pak te hijsen, en vervolgens naar een basisschool te gaan om diens leerlingen een prettig en productief schooljaar te wensen.
De pastoor legt uit:
"In onze gemeenschappen hoor je mensen vaak zeggen dat er niet genoeg zwarte mannen zijn die iets doen. Ik wilde bewijzen dat deze mensen het verkeerd hadden."
Screen Shot 2015-09-05 at 17.31.34
Binnen de kortste keren ging de Facebook-oproep viraal. Toen het schooljaar twee weken geleden begonnen stonden er maar liefst 50 Afro-Amerikaanse mannen, in pak, klaar om de jonge leerlingen te begroeten. Ze vormden een enorme haag met elkaar en zorgden ervoor dat ieder kind met een adrenaline-rush van jewelste naar school ging.
Een fantastische actie - al helemaal aangezien slechts 47% van de zwarte mannen een diploma haalt. Hopelijk komt daar door dit soort acties verandering in.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten