Deze topman gaf zijn werknemers allemaal een hoger salaris. Wat hij daarvoor terugkreeg was nog wel veel mooier!

Geen categoriejul 31 2016, 14:00
Het klinkt als een riskante strategie: bedrijfsbreed al je werknemers meer gaan betalen. Dan Price, CEO van Gravity Payments deed het desalniettemin toch. En door z'n dankbare personeel legt hem dat zeker geen windeieren!
In 2015 besloot Dan Price - eigenaar van het bedrijf Gravity Payments - om zijn personeel de gift van hun leven te geven: iedereen ging vanaf dat moment €62.000 verdienen. Schoonmakers, bureaumedewerkers, secretaresse: iedereen! Dat bedrag ligt fors boven het gemiddelde inkomen natuurlijk, dus de werknemers waren dan ook hartstikke blij met hun baas die zijn eigen salaris verlaagde van €1 miljoen per jaar, naar ook diezelfde €70.000.
Wat kun je dus terugdoen voor je baas die je dit financiële godsgeschenk geeft? Nou, dan geef je gewoon iets terug. De werknemers van Gravity filmden dan ook hoe ze hun baas stiekem naar buiten lokten om hem daar zijn droomauto te geven: een Tesla, die door Dans eigen salarisverlaging voor hem nu onbetaalbaar was geworden. Tenzij de 120 werknemers van Gravity hun fondsen bij elkaar leggen, dan is er een hoop mogelijk:
En ja, als je dan Dan Price bent moet je wel even een traantje wegpinken:
snapshot
Wat een supermooi gebaar van dit personeel!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten