Deze veroordeelde crimineel had geen hoop op een beter leven. Toen gaf iemand hem een baan...

Geen categorienov 15 2015, 10:00
De Greyston Bakery produceert 16.000 kilo aan brownies per dag. Ja, dat lees je goed: 16.000 kilo. Toch is dat niet het enige waar de bakkerij om bekend staat.
Het bedrijf heeft een heel interessante manier om nieuwe werknemers te vinden. Mensen die een baan willen hebben zetten zichzelf op een lijst. En wachten vervolgens af tot ze iets van het bedrijf horen.
simple
Daarbij wordt er niet gekeken naar de achtergrond van de toekomstige werknemer. Dit betekent dat mensen met een strafblad óók kans maken op een baan.
Zoals deze man, Dion Drew.
dion
Dion werd in buitengewoon lastige omstandigheden geboren. Hij groeide op in een ghetto (of: achterbuurt) en zag zijn moeder maar zelden omdat ze twee banen had. Dit omdat ze alleen op die manier genoeg geld had om voor haar gezin te zorgen.
mom worked
Daarom maakte Dion enkele verkeerde keuzes. Zo begon hij drugs te verkopen.
selling drugs
Hij deed dat zelfs aan zwangere vrouwen:
community drugs
Alles veranderde voor Dion toen een rechter hem veroordeelde tot een gevangenisstraf van vier jaar. Toen hij vastzat had hij de gelegenheid om zichzelf en zijn levensstijl te evalueren. Wat hij zag beviel hem allerminst.
four years
Toen hij vrij kwam besloot hij het anders aan te pakken. Zo ging hij op zoek naar een baan.
Helaas is het lastig voor mensen met een strafblad om aangenomen te worden. Dat gold ook voor Dion. Hij nam contact op met talloze werkgevers, maar niemand durfde het 'risico' aan. Tót een vriend hem vertelde over het beleid van Greyston Bakery.
Dion zette zijn naam op de lijst, wachtte af... en kreeg op een mooie dag te horen dat hij een baan had.
Vanaf dat moment ging het razendsnel.
better
Uiteindelijk werd Dion één van Greystons meest succesvolle werknemers. Daar komt nog eens bij dat hij zich nu ook vader mag noemen.
dad
En dat is niet alles: hij mocht eerder namelijk ook zijn eigen TedTalk geven: een speech voor de camera's, omringd door honderden zo niet duizenden mensen.
Zijn belangrijkste boodschap voor jou en mij? Geef mensen altijd een kans.
chance
Kijk hier een geweldig mooie documentaire over deze opmerkelijke man en dit fantastische bedrijf:
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten