Deze zigzaggende zwartwitplaat gaat het hele internet over. Doe een stap naar achteren, en je zal zien waarom

Deze zigzaggende zwartwitplaat gaat het hele internet over. Doe een stap naar achteren, en je zal zien waarom

Niet alles is wat het lijkt, en deze plaat met diagonale zwarte strepen toont je precies aan waarom...

De strepen gaan heen en weer, en als je er te lang naar kijkt dan gaat het je vast ook een beetje duizelen. Toch is dat niet het enige aan deze zoekplaat wat opvalt. Kijk er zelf maar eens goed naar:

KaCDmz4

Zie je het? Probeer het dan nog maar eens. Doe een paar stappen naar achter, en staar naar bovenstaande afbeelding. Knijp je ogen een beetje dicht desnoods. Kan je al zien wat ik bedoel?

De meesten zullen het waarschijnlijk nu wel doorhebben: achter de zwarte en witte strepen gaat een heuse panda schuil. In het rood staat er dan ook nog onder They can disappear. Oftewel: ze kunnen verdwijnen.

Voor wie het nog immer niet ziet: probeer deze versie met een rode cirkel eens. De panda zit er echt in, dat kan ik garanderen.

Screen-Shot-2016-01-18-at-10.28.03-AM

En die panda zit daar niet zonder reden. Een kunstenaar genaamd Ilja Klemencov bokste deze knappe zoekplaat in elkaar, met maar één doel: de aandacht verstigen op de pandabeer, want het gaat niet zo goed met dit bamboekauwende zoogdier. Wereldwijd zijn er nog geen 1.900 exemplaren over, en de panda staat dan ook niet voor niets vermeld op de rode lijst met bedreigde diersoorten van de International Union for Conservation of Nature. Rood houdt in: ernstig met uitsterven bedreigd.

Niet zomaar een puzzel dus, die zwarte lijnen! Kijk er dus nog maar eens aandachtig naar...

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
puzzel panda zoekplaat

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties