Dick Advocaat faalt! Oranje wint maar mist WK vrijwel zeker

Dick Advocaat faalt! Oranje wint maar mist WK vrijwel zeker

Er moesten goals gescoord worden. Maar Advocaat wenste geen risico's te nemen.

Oranje heeft weliswaar gewonnen van Bulgarije, maar helaas is het WK verder weg dan ooit. Zweden heeft namelijk met ruime cijfers gewonnen van Wit-Rusland: 4-0. Daardoor hebben de Zweden niet alleen drie punten meer dan Nederland, maar ook nog eens een veel beter doelsaldo.

Aangezien er nog maar twee wedstrijden te gaan zijn, waarvan één tegen Zweden, staat Oranje voor een onmogelijke opgave. Eerst moet Zweden verslagen worden -- een ploeg die dit jaar duidelijk beter is dan Oranje -- en daarna moeten we hopen dat Luxemburg punten pakt tegen Zweden. Want als Zweden en Nederland met hetzelfde aantal punten eindigen wordt Zweden gewoon tweede in de groep, plaatst het zich dus voor de playoffs, en blijft Nederland thuis.

Dit Oranje is natuurlijk één grote teleurstelling. Deels kun je dat Advocaat niet echt aanrekenen, maar deels ook juist wel. Tegen Bulgarije werd namelijk al snel duidelijk dat Oranje het doelsaldo niet alleen flink kón opkrikken, maar dat eigenlijk ook moest doen. Maar wat deed Dickie? Juist: die liet Oranje op een conservatieve manier spelen, zo weinig mogelijk risico's nemend.

Het is doodzonde, maar Nederland gaat vrijwel zeker wéér een groot toernooi missen. Dat komt niet alleen door Dick Advocaat (maar vooral door Guus Hiddink en Danny Blind), maar wel deels. Oh, en, natuurlijk, door het belachelijke beleid van de KNVB dat er steeds weer niet in slaagt om een goede bondscoach aan te stellen die het moderne voetbal begrijpt.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties