Dick Advocaat: 'Ruud Gullit zou na mij een uitstekende bondscoach zijn'

Dick Advocaat: 'Ruud Gullit zou na mij een uitstekende bondscoach zijn'

Nee, ze leren het nooit.

Dick Advocaat zegt tegen Voetbal International dat hij nog altijd vertrouwen heeft in de WK-dromen van het Nederlands Elftal. Jawel, volgens hem is het zéker nog mogelijk dat Oranje daar aan mee mag doen.

"Ik ben ervan overtuigd dat we ons met twee goede uitslagen gaan plaatsen voor de play-offs."

Ha.

Uhu. Sure. En dan:

"En lukt dat niet, dan houdt het voor mij op."

Met andere woorden, als het niet lukt dan is Dickie weg. 'We' moeten dan dus heel binnenkort op zoek naar een nieuwe bondscoach. En raad eens wie Dickie daarvoor de beste kandidaat vindt?

"Ik wil niet over mijn graf heen regeren, maar Ruud Gullit zou daarna een uitstekende bondscoach kunnen zijn. Nederland vergeet echt wat voor een grootheid Gullit is. Na afloop van Frankrijk liepen al die Franse spelers als eerste naar Ruud. Als je toch zo'n ambassadeur in huis hebt, profiteer er dan van, zou ik denken."

Natuurlijk is het probleem met Gullit dat hij als trainer bepaald geen indrukwekkende carriere gehad heeft. De man was een begenadigd voetballer, maar helaas, dat is niet voldoende om ook een goede trainer te worden. Dat hebben de trainerscarrieres van Gullit en Marco van Basten onderhand wel bewezen.

Wie dan wel een goede bondscoach zou zijn? Nou, Ronald Koeman bijvoorbeeld. Die is nu trainer van Everton, maar als de KNVB nog even volhoudt is het best mogelijk dat hij binnenkort weer veel meer vrije tijd heeft. Zo goed gaat het namelijk niet daar in Liverpool. Koeman heeft bij meerdere clubs bewezen een goede trainer te zijn, en heeft ook al laten weten dat bondscoach worden één van zijn grote doelen is.

Nou dan. Appeltje, eitje.

En Gullit? Die kan heel goed functioneren als assistent. Net zoals hij dat nu doet.

Lees meer over:
Oranje voetbal sport Ronald Koeman

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties