Dictator Kim Jong-un is springlevend

Geen categorieokt 19 2014, 11:00
Het communistische dikkerdje van het straatarme Noord-Korea is niet ziek en ook niet dood.
Was Kim Jong-un ernstig ziek? Dood misschien? Of afgezet door het stalinistische regime? Nee, nee en nog eens nee. Hij werd sinds begin september niet meer in het openbaar gezien, maar de 31-jarige dictator van Noord-Korea leeft nog en is zelfs weer hartstikke actief als de baas van het land.
Het is de derde keer in één week dat hij zich in het openbaar laat zien, dit keer bij een staatsbanket om te vieren dat Noord-Koreaanse atleten gouden medailles hadden gewonnen tijdens de Aziatische Spelen in Zuid-Korea. De rest van de bevolking heeft amper iets te eten, maar Kim Jong-un en zijn communistische vriendjes hebben zichzelf getrakteerd op een feestmaal.

Op foto's van het banket is te zien hoe Kim zich lijkt te ondersteunen met een zwarte wandelstok, net als op foto's die dinsdag naar buiten waren gebracht.

De door de staat gecontroleerde media in het land onthulden in september dat de opperste leider last had van "ongemakken". Het was de eerste keer dat staatsmedia iets loslieten over de gezondheid van Kim.

Blijkbaar is de Noord-Koreaanse dictator ergens aan geopereerd (zijn enkels, voeten of knieën) en heeft hij lang - ruim een maand - moeten herstellen van die operatie. Dat lijkt me de meest waarschijnlijke verklaring. Helaas. Liever had ik gelezen dat Kim Jong-un was afgezet en dat de implosie van de communistische dictatuur daarmee in gang zou zijn gezet.
De val van Noord-Korea zou niet alleen beter zijn voor de straatarme en hongerige Noord-Koreanen (van wie er veel in strafkampen zitten), maar ook voor de rest van de wereld. Noord-Korea is een onberekenbare en zeer agressieve vijand. Zo'n land kunnen we missen als kiespijn.
Volg Frank Verhoef op Twitter.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten