Dieptriest: Advocaat Spong overweegt aangifte te doen vanwege 'crimineel referendum'

Geen categorieapr 08 2016, 18:00
Heeft Gerard Spong ze nog wel op een rijtje?
Dat Gerard Spong overdreven politiekcorrect is wisten we al, maar blijkbaar is de man ook nog eens een eurofiel eersteklas:

Advocaat Gerard Spong denkt er over om aangifte te doen tegen Burgercomité EU. Gisteravond noemde Spong bij tv-programma Pauw het referendum van afgelopen woensdag een ’crimineel referendum’. De advocaat is benaderd door iemand die pleit voor een strafzaak als de overheid geen onderzoek start.

Spong beweert dat de organisatie van het referendum in gesprek met de NRC toegaf dat het hen eigenlijk niet om Oekraïne ging -- dat land kon ze niets schelen -- maar om de Europese Unie zelf. En volgens Spong is dat crimineel:

"Het is een misdrijf wat enkele initiatiefnemers in het NRC bekennen. Volgens artikel 98 van de wet raadgevend referendum is het verboden om onder valse voorwendselen een ondersteuningsverklaring te krijgen. Als je zegt het gaat me niet om Oekraïne maar om de EU."

Je zou bijna aangifte tegen die man doen vanwege het uitslaan van wartaal...
Het zal Spong ontgaan, maar het referendum ging over een associatieverdrag van Oekraïne met de Europese Unie. Als je dus gelooft dat de EU al te veel macht heeft, niet te vertrouwen is, en nu al te groot is, is het prima om dit via dat referendum duidelijk te maken. Je bent dan dus tegen het verdrag omdat je onze kant niet vertrouwt. Oekraïne kun je verder een prima land vinden.
Heel veel kiezers volgden die redenering, en daar is niets mis mee. Er zitten namelijk twee kanten aan dit verdrag: Oekraïne krijgt iets, maar de Europese Unie ook. Als je niet wilt dat die laatste iets krijgt, wat dat 'iets' dan ook is, is het prima om oppositie te voeren tegen het verdrag en zelfs voor een referendum te pleiten.
Je zou denken dat een man met de intellectuele capaciteiten van Spong dat ook begrijpt, maar nee. Of misschien klopt dat niet helemaal: hij begrijpt het wel, maar wil het niet begrijpen. Zijn eurofiele hart kan dat namelijk gewoon niet accepteren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten