Dieptriest: moedergeit overleden na brute inbraak van gewetenloze criminelen bij kinderboerderij Breda

Dieptriest: moedergeit overleden na brute inbraak van gewetenloze criminelen bij kinderboerderij Breda

De moedergeit met haar lammetjes in betere tijden. Bron: Kinderboerderij De Sik / Facebook.

Dierenliefhebbend Breda is in diepe rouw ondergedompeld nadat maandagnacht een dierenbeul inbrak op een kinderboerderij en daarbij allerlei spullen gestolen heeft. Door de stress overleed een vrouwelijke geit - het dier was onlangs moeder geworden van een klein nestje aan lammetjes.

Dat inbrekers niemand ontziende gestaalde criminelen zijn, dat is iets wat we allang weten. Maar hoe grof, gewetenloos en buitengewoon brutaal ze zijn werd dinsdagochtend duidelijk toen de opzichters van kinderboerderij De Silk in Breda het erf betraden. Er bleken "diverse spullen vernield en gestolen" van het op vrijwilligers draaiende bedrijfje. Maar voorwerpen kunnen vervangen worden.

Dat kan niet worden gezegd voor de moeder van een stel nu verweesde geitenlammetjes. Op Facebook schrijven medewerkers van de kinderboerderij dat ze verdrietig zijn dat de geit Grietje na het voorval is komen te overlijden:

"Maar het ergste is nog dat onze landgeit Grietje is overleden, moeder van 2 jonge lammetjes. De veearts heeft het ernstige vermoeden dat dit gekomen is door stress door vreemden in het weiland. Waarschijnlijk door opjagen of voeren is de geit in shock geraakt en gestorven.

Degene die dit op hun geweten hebben kunnen zich diep schamen en hoop dat ze zich melden. Ook door hun toedoen zijn er nu 2 lammetjes moederloos wat een hoop stress kan aanrichten en extra werk voor de verzorgers."

De opzichters roepen mogelijke getuigen op de politie te verwittigen van inlichtingen, mochten ze die hebben. Vrienden van de inbrekers moeten zich van dit "tuig" distantiëren, roept de kinderboerderij ook nog. Waarvan akte.

Het is niet voor het eerst dit jaar dat opzichters van een kinderboerderij moeten constateren dat nachtelijke bezoekers als barbaren hebben huisgehouden op het erf. In maart werden op een kinderboerderij in Olst onthoofde schapen teruggevonden en kippen gestolen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
Geit kinderboerderij

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer