Dijkhoff uit ferme taal: 'Als mensen zich niet aan de regels houden, dan komt er weer een lockdown'

Dijkhoff uit ferme taal: 'Als mensen zich niet aan de regels houden, dan komt er weer een lockdown'

Klaas Dijkhoff tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen 2020. Bron: Screenshot Tweede Kamer.

Politicus Klaas Dijkhoff van de VVD meent dat de nieuwe maatregelen niet genoeg zullen zijn om het aantal besmettingen te verlagen. Volgens Dijkhoff is het vrij logisch dat als mensen massaal de regels blijven overtreden we vanzelf weer in een lockdown belanden. De burgerlijke ongehoorzaamheid neemt de afgelopen weken alleen maar toe, en waar leidt het toe? Een nieuwe lockdown....

Het 'dreigement' van Dijkhoff komt overigens niet uit de lucht vallen. Het aantal besmettingen rijst de pan uit, Nederlanders negeren massaal de regels en de IC's zien de drukte ook weer toenemen. Het is dus niet gek dat politici van de coalitie met dit soort uitspraken komen.

,,Als bij elke maatregel heel veel Nederlanders randjes opzoeken, of stiekem toch dingen doen, dan helpt niks meer. Dan moeten we uiteindelijk in een totale lockdown, met enorm veel schade."

Dijkhoff kaart hier een terecht punt aan, het negeren van de regels kan in theorie verschrikkelijke gevolgen hebben voor het land. Een nieuwe lockdown zou economisch gezien rampzalig zijn. Maar het is zeker niet ondenkbaar dat we een nieuwe lockdown krijgen. Experts melden al langer dat de cijfers met de week slechter worden.

?ref_src=twsrc%5Etfw

Het is alleen de vraag hoe een deel van de Nederlanders gaat reageren op een mogelijke lockdown. We zien nu al dat de sfeer enorm gespannen is. Mensen zijn het zat, en overtreden expres de regels om een statement te maken. Dus als we in een lockdown terechtkomen ben ik oprecht benieuwd hoe mensen zich dan gaan gedragen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties