Amsterdam compleet ontregeld: Extintiction Rebellion ontketent septemberrevolutie

Amsterdam compleet ontregeld: Extintiction Rebellion ontketent septemberrevolutie

Extinction Rebellion. DutchMen / Shutterstock.com.

De rebellen van Extinction Rebellion hebben een verkeersinfarct veroorzaakt in Amsterdam, hierdoor is de Zuidas haast onbereikbaar geworden. De activisten hebben de Europaboulevard bezet in Amsterdam, de politie is op dit moment bezig om de orde te herstellen. Na een relatieve lange rustpauze door corona is klimaatdemonstreren weer helemaal hip.

Op z'n Russisch willen de klimaatrebellen burgerraden afdwingen in Nederland, zij denken dit te bereiken door een gigantische verkeersinfarct te veroorzaken in Amsterdam. Maar of een burgerraad nu zo'n geniaal idee is, is nog maar de vraag. In 1917 zorgde het ook niet voor het gewenste resultaat...

?ref_src=twsrc%5Etfw

De Amsterdamse politie is inmiddels al een paar uur bezig om de orde te herstellen.

?ref_src=twsrc%5Etfw

Overal in het Westen zie je XR weer opduiken, wat doet vermoeden dat de overkoepelende organisatie een zeer geoliede machine is. De verenigingskracht van de klimaatlobby is indrukwekkend, want keer op keer weten ze massaal mensen op te roepen voor een activistisch statement.

?ref_src=twsrc%5Etfw

De komende tijd zal het aantal demonstraties voor het klimaat alleen maar weer toenemen. En hoogstwaarschijnlijk is de Zuidas vaker het target voor de activisten.

Dus voorlopig kan men maar beter Amsterdam mijden tot de rust is wedergekeerd.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties