Stichting Meldpunt Islamofobie: 'Boerkaverbod leidt tot islamofobie'

Stichting Meldpunt Islamofobie: 'Boerkaverbod leidt tot islamofobie'

Een Amsterdamse mevrouw met boerka. Bron: DutchMen / Shutterstock.com.

Volgens de Stichting Meldpunt Islamofobie werkt het boerkaverbod averechts, zij menen juist dat het de discriminatie en intimidatie jegens vrouwen met een boerka heeft vergroot. Critici vinden het 'gezeur' van de stichting ongegrond, zij willen weten of er tastbaar bewijs is voor deze stelling of dat het bij 'meldingen' blijft. Ondertussen is het wachten op PvdA-politici die in regenboog-boerka's verschijnen om zo een statement te maken.

De stichting komt met harde kritieken, zo menen zij dat het verbod een golf aan intolerantie en intimidatie heeft opgeleverd. Mocht dit waar zijn, dan moet je je als land natuurlijk kapot schamen. Maar bekijken we het onderzoek van de stichting, dan vraag je je af hoe serieus je dit kan nemen. Er is namelijk nogal wat af te dingen op hun bevindingen.

"De drie belangrijkste conclusies: moslima's met en zonder gezichtssluier zeggen vaker doelwit te zijn van islamofobie sinds de invoering van de wet, moslima's zijn vooral vaak doelwit op plekken waar de wet niet geldt, zoals in winkels en speeltuinen, en de politie is niet altijd goed op de hoogte van wat de wet inhoudt en is daardoor voor moslima's geen partij waarop zij vertrouwen."

Toch blijft het een moeilijke kwestie, want wil je als vrij land een symbool van complete vrouwenonderdrukking 'legaliseren'. Sommige politici blijven op de dag van vandaag de boerka goedpraten, en sommigen gaan zelfs zo ver om het juist 'bevrijdend' te noemen. Terwijl ieder rationeel denkend mens ziet dat een boerka een onderdrukkend, dogmatische uiting is van een religie. Iets wat je in een seculiere staat niet moet toestaan.

?ref_src=twsrc%5Etfw

Annabel Nanninga is uiterst kritisch over het onderzoek van de stichting. Zij is van mening dat de intimidatie-problematiek vooral zichtbaar is bij meiden die korte, zomerse kleding dragen.

Het onderzoek van de stichting wordt overigens nu al overal afgekraakt.

?ref_src=twsrc%5Etfw

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties