Dijsselbloem valt Teulings af

Geen categoriemei 20 2014, 20:00
Zwak
Minister Dijsselbloem van Financiën heeft kritiek op de recente uitspraken van voormalig CPB directeur Teulings, dat het CPB destijds de voordelen van de euro 'naar boven had afgerond'. Dijsselbloem zei nog wel vertrouwen te hebben in het CPB, maar intussen een stuk minder in Teulings. Hij noemde tegenover RTL-Z diens uitspraken 'echt heel zwak':

''Het is heel zwak dat Teulings zegt dat de voordelen naar boven toe zijn bijgesteld. Het is gebeurd onder zijn verantwoordelijkheid. Je kunt niet zomaar lukraak dingen naar boven toe bijstellen. Dit soort cijfers kun je nooit helemaal stilzetten, maar als het CPB zegt naar schatting, dan kun je niet een half jaar later zeggen: we hebben maar wat geraamd en geschat. Mijn vertrouwen in het Centraal Planbureau staat, maar mijn vertrouwen in de vroegere CPB-directeur is enigszins aan het wankelen gebracht. Ik vind het wonderlijk dat Teulings over een rapport waar hij zelf verantwoordelijk voor was achteraf zegt: 'we deden maar wat'. Ik kan dat niet geloven."


Ik snap natuurlijk dat Dijsselbloem volhoudt dat het rapport van het CPB over de euro 'goed en zorgvuldig' was, maar wie naar de feitelijke situatie van vandaag de dag kijkt, moet echter constateren dat Teulings toch wel een punt had. Een heel belangrijk punt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten