Dijsselbloem wil lagere belasting

Geen categoriemei 27 2014, 20:00
Op arbeid
Minister van Financiën, Jeroen Dijsselbloem, pleit voor een Europees wijde aanpak van lagere belasting op arbeid. Dat wil zeggen: een eurozone-aanpak. Volgens Dijsselbloem blokkeren de verschillen in arbeidskosten in de eurozonelanden de groei van de economie en de werkgelegenheid in de eurozone. Er bestaan immers per land grote verschillen tussen wat werknemers op hun bankrekening krijgen en wat werkgevers in totaal aan lasten moeten ophoesten. Dijsselbloem:

"Het maakt Europa minder aantrekkelijk voor bedrijven. Als we banen willen creëren, dat moeten we daar speciale aandacht aan besteden. Onze macrocijfers verbeteren, maar veel burgers merken dat nog niet in het dagelijkse leven. We moeten ons blijven concentreren op banen en groei in heel Europa. Dat is wat mensen, terecht, verwachten."

Wat een holle retoriek weer, het is om horendol van te worden. Kan de minister aannemelijk maken wat hij precies bedoelt? Vindt de minister, dat het minimumloon in Bulgarije (iets van 156 euro per maand) opgetrokken moet worden naar Nederlandse maatstaven (circa 1450 euro), om maar een voorbeeld te noemen?
Zolang de loon- en prijsverschillen zó gigantisch zijn als in het eurozone gebied, zal deze muntunie nooit gaan werken. De euro is a dead horse currency.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten