shutterstock 1819693451

Dikke mensen mogen niet meedoen met Fieldlab-evenementen: 'Risicogroepen zijn uitgesloten van deelname'

Geen categoriemei 07 2021, 11:21
Mensen die kampen met overgewicht en hoopten om via een Fieldlab-evenement toch weer iets van het oude normaal te kunnen proeven, komen er bekaaid vanaf. Dat blijkt vandaag uit het Algemeen Dagblad, waar een woordvoerder van de testevenementen met grote hoeveelheden publiek verklaart dat wie tot een risicogroep behoort niet aanwezig mag zijn bij voorbeeld het Eurovisie Songfestival of een ander grootschalig proefevenement.
Fieldlab: "Potentiële bezoekers worden op diverse momenten bij de aankoop van kaarten gewezen op de algemene voorwaarden. Eén daarvan is dat mensen die behoren tot een risicogroep, zoals geformuleerd door het RIVM, worden uitgesloten van deelname." Behalve mensen met longaandoeningen, 70-plussers en mensen met een gebrekkig immuunsysteem, vallen daar ook obese Nederlanders onder.
Wie kampt met overgewicht, en toch een Fieldlab wil bezoeken, kan dat desondanks gewoon doen. De organisatie verklaart: "We doen wel een beroep op het gezond verstand van de potentiële bezoekers," maar dat betekent niet dat te lijvige evenementsaanbidders worden geweerd: "Wij gaan geen weegschaal bij de deur neerzetten."
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten