Dikke mensen mogen niet meedoen met Fieldlab-evenementen: 'Risicogroepen zijn uitgesloten van deelname'

Dikke mensen mogen niet meedoen met Fieldlab-evenementen: 'Risicogroepen zijn uitgesloten van deelname'

Twee vrouwen met mondkapje. Bron: Shutterstock.

Mensen die kampen met overgewicht en hoopten om via een Fieldlab-evenement toch weer iets van het oude normaal te kunnen proeven, komen er bekaaid vanaf. Dat blijkt vandaag uit het Algemeen Dagblad, waar een woordvoerder van de testevenementen met grote hoeveelheden publiek verklaart dat wie tot een risicogroep behoort niet aanwezig mag zijn bij voorbeeld het Eurovisie Songfestival of een ander grootschalig proefevenement.

Fieldlab: "Potentiële bezoekers worden op diverse momenten bij de aankoop van kaarten gewezen op de algemene voorwaarden. Eén daarvan is dat mensen die behoren tot een risicogroep, zoals geformuleerd door het RIVM, worden uitgesloten van deelname." Behalve mensen met longaandoeningen, 70-plussers en mensen met een gebrekkig immuunsysteem, vallen daar ook obese Nederlanders onder.

Wie kampt met overgewicht, en toch een Fieldlab wil bezoeken, kan dat desondanks gewoon doen. De organisatie verklaart: "We doen wel een beroep op het gezond verstand van de potentiële bezoekers," maar dat betekent niet dat te lijvige evenementsaanbidders worden geweerd: "Wij gaan geen weegschaal bij de deur neerzetten."

Lees meer over:
Overgewicht Fieldlabs

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties