Directe medewerker Trump over senator John McCain (81): ''Hij gaat toch dood, zijn mening doet er niet toe.''

Geen categoriemei 13 2018, 14:00
De Amerikaanse politiek is in rep en roer, omdat een directe medewerker van Donald Trump respectloos is geweest naar één van van de Republikeinse senatoren: John McCain. Hij heeft een hersentumor en aangezien hij nauwelijks kans heeft tot overleven, zei een van de medewerkers van Trump dat zijn mening er niet meer toe doet.
McCain staat bekend om zijn kritische houding tegenover president Donald Trump, maar hij staat ook symbool voor een groep Republikeinse senatoren en congresleden van de oude garde. Trump heeft de steun van alle Republikeinen nodig en dit incident heeft ervoor gezorgd dat er nog meer respect is verloren. Zeker, omdat er geen directe excuses zijn aangeboden. Prominente Republikein, Lindsey Graham, heeft in elk geval aangegeven dat hij het een verwerpelijke opmerking vindt en eist dan ook excuses.

,,Het is een zeer walgelijke opmerking en als het bedoeld was als grap is het een vreselijk slechte grap'', zei Graham in de CBS-uitzending Face the Nation. ,,Ik zou willen dat iemand van het Witte Huis tegen dit land zou zeggen dat dit een totaal ongepaste opmerking was. Dat dit niet is wie wij zijn in deze regering.''

Graham is bevriend met McCain en met Trump en zorgt in dit conflict voor een brug tussen die twee personen, maar dit gaat nooit meer goedkomen. Sarah Huckabee Sanders, de woordvoerder van de president, heeft aangegeven dat het een ongelukkige opmerking was, maar heeft niet duidelijk haar excuses aangeboden. Waarom ze dat niet heeft gedaan, dat is onduidelijk en ook bizar, want het zorgt voor veel animositeit. Excuses aanbieden is een kleine moeite, maar het lijkt vooral afgehouden te worden, omdat de band tussen Trump en McCain niet te meer te lijmen valt.

McCain en Trump hebben niet de beste relatie. Trump heeft eerder gezegd dat hij McCain niet ziet als een oorlogsheld, omdat hij krijgsgevangen werd genomen tijdens de Vietnam-oorlog. McCain was de beslissende tegenstem in de Senaat waardoor een Republikeins wetsvoorstel om Obama-care af te schaffen er niet doorheen kwam, iets wat Trump hem zeer kwalijk nam. McCain heeft laten weten dat hij niet wil dat Trump zijn uitvaart bijwoont.

Trump haalt overwinning na overwinning binnen, maar lijkt niet veel energie te steken in de steun van de Senaat en het Amerikaanse Congres. Hij heeft alle steun nodig om zijn beleid er doorheen te krijgen en dat wordt nog belangrijker als de tussentijdse verkiezingen komen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten