shutterstock 1662477886

Directeur laboratorium Wuhan: 'Ik heb helemaal niets te maken met het coronavirus!'

Geen categorieapr 19 2020, 11:02
Yuan Zhiming, de directeur van het in opspraak geraakte laboratorium in de inmiddels beruchte Chinese stad Wuhan, ontkent dat het coronavirus een fabricaat is afkomstig uit zijn onderzoeksinstituut.
In een interview, gepubliceerd door de gecontroleerde Chinese staatsmedia, zegt Zhiming dat het 'onmogelijk' is dat zijn laboratorium verantwoordelijk zou kunnen zijn voor de verspreiding van het coronavirus. "Ook niet per ongeluk", aldus Zhiming.
Volgens geruchten, aangevoerd door diverse Amerikaanse media, zou een van de werknemers van het laboratorium in Wuhan besmet zijn geraakt met het virus en dat per ongeluk hebben overgedragen op inwoners van de Chinese miljoenenstad.
Eerder liet ook de Amerikaanse president Donald Trump al weten dat hij de lezingen van de Chinese overheid in twijfel trekt over de herkomst van het virus. Mike Pompeo, de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, zegt inmiddels een onderzoek te zijn gestart om uiteindelijk te kunnen concluderen waar het virus echt vandaan komt.
Nobelprijswinnar Luc Montagnier, de wetenschapper die in 1983 het HIV-virus ontdekte, denkt ook dat het coronavirus in een laboratorium is ontstaan. In een interview met de Franse zender CNews zegt Montagnier dat het virus wel degelijk -al dan niet per ongeluk- uit een laboratorium moet zijn ontsnapt. Volgens de wetenschapper is ook het SARS-virus destijds ontstaan in een Chinees laboratorium waar werd gewerkt aan een vaccin tegen HIV.
De Chinezen blijven echter bij hoog en laag beweren dat het coronavirus afkomstig is van een dier en dat het zich kon verspreiden nadat er een mens werd besmet. Het virus zou dan ook zijn ontstaan op een markt waar veelal wilde en exotische dieren worden verkocht.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten