Dit blinde meisje wil ook paaseieren zoeken. Haar vader komt dan met deze geweldige uitvinding...

Geen categoriemrt 26 2016, 12:00
Met Pasen weer voor de deur breekt voor vele kinderen een kleurrijk seizoen aan: eieren zoeken! Alle kinderen? Nou ja, blind kroost heeft het nakijken.. tenzij hun vader een genie is, uiteraard.
Hoe ga je de paasdagen beleven als je een blind kind bent? Verstopte eieren zoeken is er dan niet bij. Of? Nou ja, tenzij je vader een explosievenexpert is bij de politie. Dan weet hij wel raad met het organiseren van een onvergetelijk paasfeest voor zijn blinde dochter. David Hyche is zijn naam, en hij kwam met dit ei op de proppen:
7339290_G
"Het is nogal eenvoudig voor mensen die explosievenonderzoekers zijn," aldus David. Volgens hem zijn de eieren een fluitje van een cent: "Het is gewoon een batterij, een pieper en een aan/uit-knopje... behoorlijk simpel.
Maar simpel of niet, zijn dochter had de tijd van haar leven met het zoeken naar paaseieren:

"Eén van de eerste zinnetjes van mijn dochter was 'ik wil het zelf doen. Ze wil alles in haar eentje uitvogelen, en de meeste kinderen willen dat ook."

En zogezegd, zogedaan. De eerste eierzoektocht voor blinden was daarmee een feit!
7339282_G
De kinderen zochten de luidruchtige eieren op, en konden die omruilen voor snoep. Ze hadden een ge-wel-dig Pasen, en dat gold natuurlijk ook voor de trotse David Hyche en zijn dochter.
Gaaf hè? Hier legt de man het allemaal zelf nog een keer uit:
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten