Dit blinde meisje wil ook paaseieren zoeken. Haar vader komt dan met deze geweldige uitvinding...

Dit blinde meisje wil ook paaseieren zoeken. Haar vader komt dan met deze geweldige uitvinding...

Met Pasen weer voor de deur breekt voor vele kinderen een kleurrijk seizoen aan: eieren zoeken! Alle kinderen? Nou ja, blind kroost heeft het nakijken.. tenzij hun vader een genie is, uiteraard.

Hoe ga je de paasdagen beleven als je een blind kind bent? Verstopte eieren zoeken is er dan niet bij. Of? Nou ja, tenzij je vader een explosievenexpert is bij de politie. Dan weet hij wel raad met het organiseren van een onvergetelijk paasfeest voor zijn blinde dochter. David Hyche is zijn naam, en hij kwam met dit ei op de proppen:

7339290_G

"Het is nogal eenvoudig voor mensen die explosievenonderzoekers zijn," aldus David. Volgens hem zijn de eieren een fluitje van een cent: "Het is gewoon een batterij, een pieper en een aan/uit-knopje... behoorlijk simpel.

Maar simpel of niet, zijn dochter had de tijd van haar leven met het zoeken naar paaseieren:

"Eén van de eerste zinnetjes van mijn dochter was 'ik wil het zelf doen. Ze wil alles in haar eentje uitvogelen, en de meeste kinderen willen dat ook."

En zogezegd, zogedaan. De eerste eierzoektocht voor blinden was daarmee een feit!

7339282_G

De kinderen zochten de luidruchtige eieren op, en konden die omruilen voor snoep. Ze hadden een ge-wel-dig Pasen, en dat gold natuurlijk ook voor de trotse David Hyche en zijn dochter.

Gaaf hè? Hier legt de man het allemaal zelf nog een keer uit:

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
kinderen Pasen eieren vader Blinden

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties