Dit dakloze jongetje werd gefotografeerd terwijl hij op straat studeerde. Nu staat zijn leven op z'n kop

Geen categoriejul 10 2015, 18:00
Dit is zo ongelooflijk inspirerend.
Wie kent ze niet? Nederlandse kinderen die te pas en te onpas klagen en mopperen dat ze a) naar school moeten en b) af en toe zowaar huiswerk moeten doen? Je zou denken dat het allemaal niet zo heel zwaar is: ze zitten in een comfortabele school en als ze thuis werken hebben ze alles wat hun hartje begeert, maar op de één of andere manier kunnen ze dat allemaal totaal niet waarderen.
Deze kinderen mogen weleens een voorbeeld nemen aan Daniel Cabrera, een 9-jarig jongetje uit de Filipijnen.
Daniel was tot voor kort totaal onbekend. Een echte niemand zelfs. Hij is dakloos - zijn gezin (moeder en drie kinderen) woont straat en in de winkel waar de moeder werkt. Hij heeft geen vader meer: die overleed in 2013. Vijf jaar geleden belandde het gezin op straat nadat hun huis afbrandde.
In plaats van te klagen en te zuchten doet Daniel echter zijn best om iets van zijn leven te maken. Zo werd hij onlangs gefotografeerd toen hij, op straat!, huiswerk zat te maken.
Screen Shot 2015-07-10 at 17.26.55
Een jongedame die hem zag zitten maakte de foto en zette 'm op Facebook. Ze zette erbij dat ze bijzonder geïnspireerd was door de kleine Daniël die zo geconcentreerd bezig was.
Het gevolg? De foto's én het levensverhaal van de kleine Daniel gingen viraal. In de tussentijd is zijn leven helemaal veranderd. Een lokale politicus heeft hem een onderwijsbeurs gegeven (zodat hij zijn school kan afmaken en nadien naar een universiteit kan), en de lokale politie heeft het jonge gezin geld én voedsel gegeven.
Het mooiste van dit alles? Daniel weet al precies wat hij wil worden: politieagent. De reden? "Ik wil de Filipijnen helpen." En dat kan natuurlijk inderdaad heel goed als politieagent.
Een schitterend, inspirerend verhaal. Laten we hopen dat de kleine Daniel en zijn gezin nog veel meer worden geholpen zodat ze hun leven weer op de rails kunnen zetten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten