Dit is de 'gezondheidszorg' in Nederland: 'Onvoldoende gespecialiseerd personeel, hartpatiënt overlijdt'

Dit is de 'gezondheidszorg' in Nederland: 'Onvoldoende gespecialiseerd personeel, hartpatiënt overlijdt'

Het is een grove schande.

Fleur Agema (zij retweette de tweet die ik hieronder plak) is terecht duidelijk geïrriteerd door de staat van de zorg in ons land. Nou ja, zorg. Dat woord kunnen we eigenlijk niet meer gebruiken. Wat er gebeurt is namelijk anti-zorg. Lees maar mee:

Patiënten op de spoedeisende hulp van het LUMC in Leiden komen, als ze denken dat ze daar goed geholpen worden, met enige regelmaat bedrogen uit. Zo moest een 7-jarig jongetje met een blindedarmontsteking maar liefst twaalf uur wachten voor hij naar de kinderafdeling verplaatst kon worden.

Verplaatst van waar, vraagt u zich af? Nou, van de gang. Waar hij lag te wachten.

Dat is al erg genoeg, maar het wordt nóg erger. In februari van dit jaar stierf er namelijk daadwerkelijk iemand, een hartpatiënt, die niet adequaat behandeld kon worden omdat er "onvoldoende gespecialiseerd personeel" was.

Dit is echt ronduit schandalig. En het is tegelijkertijd helaas ook tekenend voor de wanprestaties van de verschillende kabinetten-Rutte. Het zal hem en zijn kabinetsvrienden een zorg (ha) zijn dat het leven voor de gewone Nederlander steeds moeilijker wordt door hún beleid. Zolang zij hun vrienden van multinationals het hand hand maar boven het hoofd kunnen houden, zogenaamd iets kunnen doen aan de niet-bestaande klimaatverandering, en de belastingen kunnen verhogen.

Lees meer over:
PVV Fleur Agema zorg

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer