Dit is hem dan: de straatterrorist die een Haagse trambestuurster in elkaar ramde om een joint

Geen categoriefeb 07 2018, 19:00
Geweld in het openbaar vervoer uitoefenen lijkt een hobby te zijn van sommige kansenparels.
Vandaag een public service announcement in De Dagelijkse Standaard, met de vraag: kent iemand deze kerel? Het is een avond eind januari als een tuigduo in tram 9 bij de halte Anna Bijnslaan te Den Haag instapt en het conflict opzoekt met de bestuurster van het voertuig. Eén van de heren begint na het instappen meteen een jointje te rollen en te roken, iets wat - je verwacht het niet - niet toegestaan is in de tram. De nogal penetrante lucht bereikt ook de cabine van de bestuurster, die de passagiers terecht aanspreekt op hun handelen en vraagt of ze de stinkstaaf uit kunnen doen.
[caption id="attachment_197868" align="aligncenter" width="700"]Bron foto: screenshot <a href=video Telegraaf" width="700" height="394" /> Bron foto: screenshot video Telegraaf[/caption]
Een heel normaal verzoek, zou je denken. De reactie erop was helaas minder normaal: kansenparel met de blauwe broek en legerprintjas wordt al snel woedend, staat op, en begint lekker te schelden. Wat uiteindelijk uitloopt op een trek- en duwpartij, waarbij de schoft haar meteen een paar rake klappen verkoopt:
[caption id="attachment_197869" align="aligncenter" width="700"]Bron foto: screenshot video Telegraaf Bron foto: screenshot video Telegraaf[/caption]
En omdat dat vast niet genoeg was, werd ze ook nog even lekker in het gezicht bespuugd. Heerlijk!
Enfin: dit 'tramtuig' heeft aardig wat om zich voor te verantwoorden. Voor zover de beelden ons tonen - de gehele video is hier te zien - heeft de tweede jongen niet meegedaan aan het geweld, maar ook niet bepaald zijn vriend tegengehouden: ook hem zou de politie daarom graag spreken.
Mocht hij je dus bekend voorkomen, dan kun je tips het beste doorgeven via 0800-6070 (of anoniem: 0800-7000). Immers: hoe eerder deze schoft gegrepen wordt, hoe beter!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten