Dit is 's werelds grootste Rubikskubus. Ben jij mentaal én fysiek sterk genoeg deze op te lossen?

Dit is 's werelds grootste Rubikskubus. Ben jij mentaal én fysiek sterk genoeg deze op te lossen?

Go big or go home!

De Rubikskubus is misschien wel de bekendste driedimensionale puzzel van de wereld. Zes kleuren, zes vlakken, maar 54 vierkantjes die allemaal op de juiste plek moeten zitten. En dan draaien maar totdat het klopt!

Moeilijk? Hangt er vanaf. Oefening baart kunst, en een portie rekenkundig inzicht helpt vaak ook wel. Voor wie de gewone Rubikskubus echter koek en ei is, is er al snel geen uitdaging meer aan.

Nou ja.. tenzij je er een nieuwe component aan kan toevoegen. Zie hier dus het nieuwe gezelschapsspel.. de reuze-Rubikskubus!

[video width="640" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2016/02/Tony-Fishers-LARGEST-RUBIKS-CUBE-in-the-world-100%-genuine-fully-functional-156m-3x3x3-puzzle.mp4"][/video]

Dus waarom zo'n klein kubusje oplossen als je ook met z'n grote broer aan de slag kan? Puzzelbouwer Tony Fisher was in ieder geval van mening dat een puzzel oplossen pas écht indrukwekkend is, als je het op life size-formaat kan doen.

Laat derhalve niet alleen de hersenen kraken, maar ook die spierballen rollen. Want deze gigantische Rubikskubus is misschien wel dé ultieme puzzel.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
puzzel Rubiks Kubus

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties