Dodental Manchester loopt op: 22 doden en "tientallen gewonden"

Geen categoriemei 23 2017, 10:00
Het is echt vreselijk, maar het dodental blijft oplopen.
Eerder vandaag berichtten we dat er afgelopen nacht 19 doden en bijna 60 gewonden waren gevallen bij een aanslag op het Ariana Grande-concert in Manchester. Helaas blijken die cijfers nu niet helemaal te kloppen. Volgens Britse media zijn er minstens drie doden bijgekomen.
De politie heeft ondertussen bevestigd dat de terrorist zichzelf heeft opgeblazen bij zijn terreurdaad. Ze zijn nog bezig om de zelfmoordterrorist te identificeren, maar ze hebben wel een idee wie het is. Het zou in ieder geval om een (jonge-) man gaan. Meer informatie komt de komende tijd ongetwijfeld naar buiten.
Ariana en haar management hebben onderhand ook gereageerd op de aanslag, die overigens werd uitgevoerd kort nadat de zangeres het podium had verlaten. Zo zou haar concertreeks op losse schroeven staan omdat het a) een veiligheidsrisico zou kunnen vormen en b) Grande "hysterisch" en "ontroostbaar" is. Dat laatste is natuurlijk begrijpelijk, maar het is juist belangrijk om wél door te gaan met leven. Het enige wat belangrijk is is dat de autoriteiten de veiligheid kunnen garanderen van concertgangers (Grande geeft later een concert in Londen, tenminste, dat was het plan). Als dat kan moet je zo'n concern in principe vooral niet afzeggen; de angst mag niet gaan regeren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten