Doe je geluidsdempers maar in! Blauwe Moskee wil gebedsoproep nog harder laten blèren om 'islam te normaliseren'

Geen categorieokt 08 2019, 14:45
Nee het is geen grap, als het aan de Blauwe Moskee ligt willen ze nog net geen 72 maagdelijke JBL geluidsinstallaties verbinden aan de minaret om de o zo tolerante leer van de islam te normaliseren. In een bericht op Facebook geeft het bestuur van de moskee aan dat ze de islam willen normaliseren - wat dit normaliseren mag betekenen, daar kunnen we alleen maar naar raden.

Oproep tot het gebed op de vrijdag.

De Blauwe moskee wil de oproep tot het gebed via speakers hoorbaar maken op de vrijdagen. Dit besluit hebben wij genomen omdat we denken dat we hiermee een bijdrage kunnen leveren aan het normaliseren van de islam in de mooie prachtige wereldstad Amsterdam.
Wij willen graag met onze buurtbewoners hierover in gesprek.

Wij nodigen iedereen uit op zondag 20 oktober 2019 om 17:00 tot 18:00, locatie: de Blauwe Moskee.

We kijken ernaar uit om u te mogen ontvangen.

Bestuur de Blauwe Moskee

Dit wordt uitermate gezellig voor omwonenden. Nog niet in iedere stad is het 'genormaliseerd' dat het gebedsoproep vanuit een luidspreker te horen is. In Utrecht is dit prachtgeluid zelfs iedere dag te horen. In Amsterdam wil het bestuur van de Blauwe Moskee dit dus iedere vrijdag gaan doen; iedere vrijdag onder het mom van 'normaliseren'. In een interview zeiden ze het volgende erover.

,,Veel mensen denken bij de islam aan hoofden afhakken, lijfstraffen. Als je ergens Allahu Akbar hoort, raakt iedereen in paniek. Je ziet dat mensen angstig zijn voor de islam.’’

Uiteraard is het logisch dat men 'angstig' wordt van deze kreten. Zoals afgelopen week bewees zit er nogal veel rot bij sommige gekkies die Allahu Akbar roepen.

Zeker. Laat helder zijn, ook sommige moslims schrikken als ze die woorden opeens horen roepen. Wij willen het Allahu Akbar normaliseren, laten zien dat het ook iets moois is. We moeten het gesprek in Nederland voeren over de plek van de islam in het publieke domein.’’

De intentie is nobel en goed, maar laten we wel wezen: wie zit er nu te wachten op een wekelijks schreeuwsessie in zijn achtertuin. Zijn er geen betere manieren om de goede kant van de islam te laten zien. Een gebedsoproep gaat nu niet direct bijdragen aan de verbetering van ons beeld over de islam.
Uiteraard is prijsschieten voor de PVV - en Forum in Amsterdam - om vragen te gaan stellen rondom 'de islamisering van Nederland', want zeg nu zelf, ze maken het ons ook wel heel makkelijk zo.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten