snapshot4

Doen! Lodewijk Asscher wil wel burgemeester van Amsterdam worden

Geen categorienov 30 2019, 12:00
PvdA-fractieleider Lodewijk Asscher 'lijkt het leuk' om burgemeester van Amsterdam te worden. Het is wat hem betreft wel iets 'voor later', al heeft hij als waarnemend burgemeester al wel van het ambt kunnen proeven.
Tijdens de voetbalpodcast Kick-Off van de Telegraaf gooit Asscher deze ambitie even op tafel. Hij doet het af als een voorzichtige, luchtige opmerking maar gooit dit er natuurlijk wel uit op het moment dat de peilingen hem heel gunstig zijn gezind (~20 zetels).
Het heeft allemaal wat weg van opportunisme. Zijn uitspraak herinnerde mij aan dit artikel in Elsevier, waar even helder het spoor van vernieling van deze man uiteen wordt gezet. Allerlei toffe plannetjes waar hij verantwoordelijk voor was, eindigen als een puinhoop die om onduidelijke redenen spaak is gelopen. En terwijl anderen die puinhoop moeten opruimen of er zelfs nog last van ondervinden, is Asscher alweer hogerop geklommen.
Ik denk dat Amsterdam er gek genoeg voor is om Halsema door Asscher op te laten volgen en ik schat de kans ook aardig aanwezig dat hij het vroeg of laat gaat worden. Het is natuurlijk ook een stukje eigenbelang, want de man is een stuk onschadelijker in een gemeente als Amsterdam dan in de Tweede Kamer. En al helemaal gezien de naderende verkiezingen en het feit dat zijn partij vrij hard is teruggekomen in de peilingen, terwijl ze eigenlijk niet veel voor elkaar hebben weten te boksen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten