Dolblije linkse media: 'Britse economie groeit 0,1% minder dan verwacht, door Brexit natuurlijk!'

Dolblije linkse media: 'Britse economie groeit 0,1% minder dan verwacht, door Brexit natuurlijk!'

“Het lijkt erop dat de aanstaande brexit de Britse economie nu echt begint te raken.” aldus een euforisch Nu.nl.

Het was een veelgehoord argument tijdens de campagne tegen de Brexit: de Britse economie zal helemaal instorten als die eilanders uit de Europese Unie stappen! Hoewel daar tot nu toe weinig tot geen bewijs voor is – de economie aan de andere kant van de Noordzee was de ‘Brexit-dip’ al binnen luttele maanden weer te boven – speurt het mediakartel hier nog elke dag het nieuws af, op zoek naar tekenen dat de beslissing om de Unie te verlaten de Britten inderdaad in de verdoemenis heeft gestort.

En nou, ze hebben zo'n teken gevonden hoor!

Houd je maar vast: de groei voor dit kwartaal pakt maar liefst een hele tiende van een procent lager uit dan aanvankelijk gedacht, wat betekent dat 0,3% groei opeens 0,2% groei is geworden. Het zijn misschien geen Chinese groeicijfers, maar om het zo te spinnen moet je toch wel echt tot het mediakartel behoren:

De groei zwakte af tot 0,2 procent op kwartaalbasis, van 0,7 procent een kwartaal eerder. In een eerdere raming werd nog uitgegaan van 0,3 procent groei.

Het lijkt erop dat de aanstaande brexit de Britse economie nu echt begint te raken.

Ehm, juist. Men groeit dus gewoon vrolijk door, maar als die groei een tikkeltje slinkt dit kwartaal, dan stort het meteen allemaal in? Juist ja. Natuurlijk is dit niet het cijfer wat Theresa May voor ogen heeft, maar gezien de huidige omstandigheden mag je er best over naar huis schrijven. De Britten hebben namelijk gewoon te maken met ontzettend veel onzekerheid: er komen verkiezingen aan en het is nog steeds één groot vraagteken hoe de Brexit er nu precies uit zal zien, en als er iets zeker is, is dat de economie niet van onzekerheid houdt. Die twijfels zullen echter als sneeuw voor de zon verdwijnen zodra de nieuwe regering een deal heeft weten te sluiten met de Brusselse elite, waarmee er dus geen enkele reden voor paniek is: de Britse economie zal het even goed blijven doen als altijd.

En laten we niet vergeten: dit zijn dezelfde mensen die voorspelden dat de Britten nu inmiddels onder de Tower Bridge hadden moeten slapen bij een ‘leave’. Hoe kan het dan dat er niet alleen geen sprake is van een sterk krimpende economie, maar zelfs van een lichte groei? Laat ze daar maar eens antwoord op geven bij de redacties daar.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties