Donald Trump dreigt 52 Iraanse doelen te bestoken met 'gloednieuw Amerikaans geschut'

Donald Trump dreigt 52 Iraanse doelen te bestoken met 'gloednieuw Amerikaans geschut'

De Amerikaanse president Donald Trump waarschuwt Iran op Twitter om geen militaire wraak te nemen voor het doden van de Iraanse generaal Qassem Soleimani. Trump zegt 52 Iraanse doelen op het oog te hebben die worden aangevallen als Iran toch een aanval uitvoert op Amerikaanse militairen of Amerikaanse bezittingen.

Volgens Trump zijn een aantal van de geselecteerde doelen "heel belangrijk voor Iran en de Iraanse cultuur." Trump vind dat Iran, na de aanval van gisteren op Amerikaanse doeleinden, "heel brutaal praat uit wraak voor het uit de weg ruimen van hun terroristenleider."

Vlak voor de dreigementen van Trump, die tevens hoogste legerbasis van de Verenigde Staten is, gaf Iran aan wraak te willen nemen voor de aanslag op de Iraanse generaal Qassem Soleimani en de Iraakse militieleider Abu Mahdi Al Muhandis.

Trump rechtvaardigt de dood van Al Muhandis: "Hij had net een Amerikaan gedood en veel anderen verwond. Ook was hij bezig met het voorbereiden van een aanval op onze ambassade", aldus de Amerikaanse president op Twitter.

Volgens Trump moet Iran oppassen voor de Amerikanen: "De Verenigde Staten hebben net 2 triljoen dollar uitgegeven aan militair materiaal. Als Iran een Amerikaanse basis of een andere Amerikaan aanvalt, sturen wij wat van onze gloednieuwe apparatuur hun kant op. Zonder aarzeling!"

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties