Donald Trump heeft grootheidswaanzin: zegt wel even alle conflicten in het Midden-Oosten op te lossen

Donald Trump heeft grootheidswaanzin: zegt wel even alle conflicten in het Midden-Oosten op te lossen

Het zou toch wat zijn, toch? De meest bekwame president zonder schandalen die eventjes binnen een ambtstermijn alle conflicten in het Midden-Oosten gaat oplossen. Helaas moet die president nog geboren worden, maar er is wel al iemand die beweert dat te kunnen doen: onze geliefde Donald J. Trump!

De afgelopen dagen is de Amerikaanse president door het Midden-Oosten aan het reizen om daar voor wereldvrede te zorgen en natuurlijk om een deal te ondertekenen met het land dat hij als hoofdverdachte acht van de 9/11 aanvallen van meer dan 110 miljard dollar aan waarde. Ja, het kan allemaal in Trumpland. Daarin zijn principes niet leidend, maar wat het meeste oplevert.

Na Saudi-Arabië ging Trump door naar Israël, de natuurlijke bondgenoot van de Arabieren (zie hier mijn sarcasme). Daar ging hij naar de Klaagmuur en heeft hij ook nog even gebabbeld met de 'president' van de Palestijnen, Mahmoud Abbas. Vandaag gaf the Donald samen met Netanyahu een persconferentie om daarin aan te geven dat de Israëliërs vanuit traditie het recht hebben om te wonen waar ze nu wonen en dat er vrede komt tussen de Palestijnen en Israël. Hij had dit 'even' besproken met Abbas, die wil graag vrede. Hij had ook gesproken met Netanyahu, die wil ook vrede. Iedereen in de islamitische wereld wil over de religieuze verschillen heen kijken en wil vrede. Tenminste, volgens Trump.

Dat is natuurlijk niet echt het probleem. Ik denk dat iedereen wel vrede wil en zonder conflicten wil zitten, maar hoe bereik je dat? Donald Trump laat het klinken alsof het de makkelijkste zaak van de wereld is en hij het even gaat oplossen. Veel succes Donald, gaat vast goed komen. We horen je later wel.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties