Donald Trump heeft grootheidswaanzin: zegt wel even alle conflicten in het Midden-Oosten op te lossen

Geen categoriemei 23 2017, 17:00
Het zou toch wat zijn, toch? De meest bekwame president zonder schandalen die eventjes binnen een ambtstermijn alle conflicten in het Midden-Oosten gaat oplossen. Helaas moet die president nog geboren worden, maar er is wel al iemand die beweert dat te kunnen doen: onze geliefde Donald J. Trump!
De afgelopen dagen is de Amerikaanse president door het Midden-Oosten aan het reizen om daar voor wereldvrede te zorgen en natuurlijk om een deal te ondertekenen met het land dat hij als hoofdverdachte acht van de 9/11 aanvallen van meer dan 110 miljard dollar aan waarde. Ja, het kan allemaal in Trumpland. Daarin zijn principes niet leidend, maar wat het meeste oplevert.
Na Saudi-Arabië ging Trump door naar Israël, de natuurlijke bondgenoot van de Arabieren (zie hier mijn sarcasme). Daar ging hij naar de Klaagmuur en heeft hij ook nog even gebabbeld met de 'president' van de Palestijnen, Mahmoud Abbas. Vandaag gaf the Donald samen met Netanyahu een persconferentie om daarin aan te geven dat de Israëliërs vanuit traditie het recht hebben om te wonen waar ze nu wonen en dat er vrede komt tussen de Palestijnen en Israël. Hij had dit 'even' besproken met Abbas, die wil graag vrede. Hij had ook gesproken met Netanyahu, die wil ook vrede. Iedereen in de islamitische wereld wil over de religieuze verschillen heen kijken en wil vrede. Tenminste, volgens Trump.
Dat is natuurlijk niet echt het probleem. Ik denk dat iedereen wel vrede wil en zonder conflicten wil zitten, maar hoe bereik je dat? Donald Trump laat het klinken alsof het de makkelijkste zaak van de wereld is en hij het even gaat oplossen. Veel succes Donald, gaat vast goed komen. We horen je later wel.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten