Donald Trump Jr.: 'Als mijn vader verliest accepteert hij de uitslag.' Maar er is een voorbehoud

Geen categorienov 08 2016, 18:00
Donald Trump Jr. zegt dat zijn vader de verkiezingsuitslag zal accepteren, ja, ook als hij verliest. Helaas is er wel een voorbehoud.
Tijdens de campagne zei Donald Trump verschillende keren dat hij de Democraten ervan verdacht dat ze de verkiezingen door middel van fraude wilden winnen. Desgevraagd liet hij dan ook weten dat hij de uitslag niet zonder meer zou accepteren.
Later maakte Trump daar zelfs een grap over. Ja, zei hij, hij gaat de uitslag best accepteren... als hij wint. Ha-ha. Heel leuk.
Het trieste is dat je hier in een democratie echt geen grappen over moet maken. Kiesfraude moet altijd aangepakt worden, maar je kunt er niet van tevoren zomaar even vanuit gaan dat er fraude gepleegd wordt. Doe je dat wel, dan ondermijn je het vertrouwen in het democratische proces, en daarmee in de democratie zelf.
Nou, er is iets van goed nieuws. Donald Trump Jr., één van de zonen van The Donald, zegt nu namelijk dat zijn vader zich ook wil neerleggen bij een nederlaag. Jammer genoeg is er wel een 'maar':
https://twitter.com/JakeSherman/status/795968803888893952
En dat is het probleem, natuurlijk. Wat bedoelt hij met 'if it's a fair result'? Bedoelt hij daarmee dat hij toch bij Clinton in de buurt komt? Hebben we het over bepaalde staten? Over een uitslag die lijkt op interne peilingen van de campagne? Wat is een eerlijk resultaat? Wie het weet mag het zeggen. Zorgwekkend is het in ieder geval wel.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten