Megalomane Jongerenbeweging DENK monteren Simons en Kuzu in anti-racisme reclame van de UEFA

Geen categorienov 08 2016, 16:00
De jonge volgelingen van de megalomane Tunahan Kuzu, Selçuk Öztürk en Sylvana Simons zijn blijkbaar net zo erg van het padje als hun leiders.
Hoe kun je jezelf het beste ongewild belachelijk maken? Nou, zo. Jongerenbeweging Oppositie -- de club voor jongeren van DENK -- heeft een nieuwe video gemaakt waarin Tunahan Kuzu, Selçuk Öztürk en Sylvana Simons ineens opduiken naast o.a. Arjen Robben en Lionel Messi.
Het filmpje maakt deel uit van een anti-racisme campagne van de UEFA, het controlerend orgaan voor voetbal tussen Europese voetbalteams. Omdat de UEFA racisme graag wil bestrijden besloot de vereniging/bond om een mooie campagne op te zetten met enkele bekende voetballers. Cristiano Ronaldo, Arjen Robben, Lionel Messi, allen doen ze mee in de filmpjes.
Jongerenbeweging Opposite vond blijkbaar dat er nog enkele belangwekkende gezichten afwezig waren in het filmpje. Daarom hebben ze de video geredigeerd. Nu staan Sylvana Simons, Selçuk Öztürk en Tunahan Kuzu er óók in. Vervolgens zette Oppositie het filmpje op Facebook. Want leuk.
Je zou er om lachen als het niet zo vreselijk triest was. Deze Turks-nationalisten (en die ene Black Power activiste) blijven zich maar voor gek zetten. Ze denken echt dat ze te vergelijken zijn met grootheden als Martin Luther King Jr. en Nelson Mandela. Ja, ja, ze zijn strijders.
Helaas is het natuurlijk niet helemaal duidelijk waar ze dan precies tegen strijden. Racisme bestaat weliswaar, maar is niet eens bijna zo prevalent aanwezig als zij ons willen doen geloven. Daar komt bij dat met name Öztürk en Kuzu eerst maar eens naar Turkije moeten kijken, waar hun Glorieuze Leider nu weer overhoop ligt met de Koerden. Gek, daar hoor je ze niet over.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten