Donald Trump onder vuur: te soft op geweld van extreem-rechts

Geen categorieaug 13 2017, 8:30
Donald Trump ligt sinds gisteren weer zwaar onder vuur. Niet vanwege Rusland, niet vanwege financiën, niet vanwege zijn turbulente imago en persoonlijkheid, maar vanwege extreem-rechts.
Charlotteville was gisteren het podium van extreem-rechts en demonstranten tegen extreem-rechts. Het ging er zwaar aan toe en op een gegeven moment dook er zelfs een auto in de menigte, waardoor een extreem-rechtse aanslag een feit was:
https://www.youtube.com/watch?v=v-Plzx73K68
Donald Trump heeft toen een persconferentie gegeven waarin hij duidelijk maakte dat hij negatief is over de uitlatingen van 'meerdere kanten' in het conflict:
https://www.youtube.com/watch?v=_uIVkdWZAWk
Daarmee heeft Trump volgens veel media te veel nuance gebracht in het hele conflict en wat er gebeurd is. Trump is al vaker beschuldigd van het 'lief doen' tegen extreem-rechts en het zogenoemde 'alt-right', de radicale beweging die al enige jaren bestaat.
Het moet gezegd worden dat Trump inderdaad niet fel afstand neemt vaak van dit soort incidenten, maar altijd de nuance heeft opgezocht. Of dat zo is omdat hij niet fel wil zijn, of dat hij het belangrijk vindt om het midden hierin te vinden, dat is nog maar de vraag. Het begint in elk geval wel op te vallen.
Als je actief bent tegen de radicale beweging Black Lives Matter, dan moet je even fel zijn tegen de radicale beweging in de extreem-rechtse hoek.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten