Donald Trump weigert zich uit te spreken tegen de Ku Klux Klan

Donald Trump weigert zich uit te spreken tegen de Ku Klux Klan

Als we deze man moeten gaan beschouwen als de voorman van het Amerikaanse conservatisme kunnen we de hele conservatieve beweging wel opdoeken.

In een interview op CNN weigerde Donald Trump, de favoriet voor de Republikeinse presidentsnominatie, om zich uit te spreken tegen David Duke, de voormalige leider van de Ku Klux Klan.

De KKK is niet alleen bekend in Amerika, maar ook daarbuiten. Zelfs in Nederland weet iedereen wat de KKK gelooft en waar die groep voor staat. Het zijn nazi's die mensen van andere rassen als inferieur beschouwen, Hitler een geweldige held vinden, en die wensen dat ze de holocaust nog eens helemaal over kunnen doen. In het verleden werden ze bekend omdat ze Afro-Amerikanen lynchten en brandende kruizen in de tuin van de zwarte medemens zetten.

Je zou denken dat een man die president van Amerika wil worden de kans zou aangrijpen om zich van hen te distantiëren, zeker als de voormalige leider van de KKK hem publiekelijk steunt en mensen zelfs vertelt dat het "verraad" is om niet op Trump te stemmen.

Maar nee, niets is minder waar. In plaats daarvan doet Donald Trump net alsof hij niet weet wie David Duke (de ex-leider) is. Sterker nog, hij pretendeert dat hij nooit van de KKK heeft gehoord!

Als Republikeinse kiezers deze man nu niet laten vallen kunnen ze de conservatieve beweging in Amerika net zo goed officieel afschaffen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties