Donkere 'Nieuwe Sint' doet huiliehuilie omdat hij niet welkom was bij intocht Sinterklaas

Donkere 'Nieuwe Sint' doet huiliehuilie omdat hij niet welkom was bij intocht Sinterklaas

Meneer dacht boven de wet verheven te zijn, maar daar dachten de autoriteiten net een beetje anders over.

Hoe zielig ben je als politiekcorrecte betweter dat je bewust naar de intocht van Sinterklaas gaat, verkleed als de Sint zelf, en dan vervolgens een statement wil maken in de sectie die bestemd is voor kinderen en hun ouders?

Dat is wat de man die zichzelf 'De Nieuwe Sint' noemt vandaag wilde doen bij de intocht van Sinterklaas in Maassluis.

Gelukkig vond de politie dat géén goed idee. Hij kreeg te horen dat hij niet welkom was en moest het evenement vervolgens (gedwongen) verlaten:

?ref_src=twsrc%5Etfw

Let wel, ik heb helemaal geen probleem met een donkere Sint. Sterker nog, ik heb in mijn jeugd ook al donkere Sinten gezien. Maar het is wel degelijk belachelijk om naar de intocht van de Sint te gaan, verkleed als donkere Sint, om kinderen daarmee eens lekker in verwarring te brengen. Zoiets doe je gewoon niet, punt.

Helaas begrjjpt kan deze 'Nieuwe Sint' dat respect niet opbrengen. Toen hij weggebondjourd werd jankte hij dan ook flink wat af:

"Ik ben niet aan het demonstreren dus kun je mij niet tegenhouden."

Dat kon dus wel. Het evenemententerrein is namelijk alleen bedoeld voor ouders en hun kinderen, niet voor irritante Goedmenschen die de boel eens lekker willen verpesten. Oh, en dat soort types kunnen dit soort quasi-vredelievende teksten maar beter voor zich houden:

"Ik kom voor een feest met liefde en vriendschap, waar iedereen blij van wordt. We komen er samen wel uit."

Er is helemaal niets om samen uit te komen, meneer de professor. 99 procent van de Nederlanders is ontzettend tevreden met het traditionele Sinterklaasfeest. De mensen die er een probleem mee hebben zijn op de vingers van één hand te tellen. Heel gek, maar op de één of andere manier heb ik totaal geen zin om rekening te houden met dat soort trieste roeptoeters.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties