"Die kleurpieten zijn volgens mij nep!": hoe Sylvana en haar vrienden Sinterklaas verpesten voor mijn nichtje

"Die kleurpieten zijn volgens mij nep!": hoe Sylvana en haar vrienden Sinterklaas verpesten voor mijn nichtje

Hé bedankt he, Sylvana Simons en co. Jullie hebben de magie van Sinterklaas voor een groot deel weggenomen met jullie achterlijke Kleurpieten en Roetveegpieten.

Mijn nichtje van vijf (5!) had elk jaar zin in Sinterklaas. Ze werd helemaal wild van de gedachte alleen al: Zwarte Piet zou langskomen, ze zou speelgoed krijgen en natuurlijk heel veel snoepgoed. Beter kan het niet.

Net zoals de meeste andere kinderen van die leeftijd geloofde ze honderd procent in het Sinterklaas-verhaal. Voor haar waren ze allemaal echt.

Dat veranderde onmiddellijk toen ze de zogenaamde Kleurpieten zag. Ze keek er naar en kon haar ogen nauwelijks geloven. Wat zag dat er vreemd uit! Ze keek mijn zus aan, haar moeder dus, en vroeg:

"Zijn Sinterklaas en de Pieten eigenlijk wel echt? Die kleurtjes lijken wel schmink!"

Joh.

En politiekcorrecte racismeroepers maar roepen dat het kinderen helemaal niets uitmaakt en dat ze zo ongelooflijk dom zijn dat ze een groene Piet zomaar accepteren. Geen probleem. Echt niet!

Nou, bedankt Sylvana Simons en vrienden! Jullie hebben Sinterklaas dus definitief verkloot. Er is niets meer over van de magie die vroeger rond dit feest hing. Die Kleurpieten zijn zelfs ongeloofwaardig voor een kind van vijf, en ongetwijfeld ook voor een kind van vier. De enigen die het misschien nog enigszins geloven zijn baby's van zes maanden oud.

Leuk hoor, echt heel goed gedaan. Alles aan onze cultuur moet blijkbaar kapot. Nou, dat is, in ieder geval met Sinterklaas, gelukt.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties