Dood een Jood en krijg duizenden dollars

Geen categoriemei 13 2014, 9:00
De Palestijnse Autoriteit geeft terroristen, die vast zitten in Israëlische gevangenissen, (in)direct duizenden dollars. Geld dat u en ik, via de EU, ophoesten.
Enkele maanden geleden schreef ik een artikel op deze site over het financieren van Palestijnse gevangenen die in Israël gevangen zitten. Onder de kop: 'Dood een Jood en krijg duizenden euro's' schreef ik over de bizarre praktijken van de Palestijnse Autoriteit. De PA geeft gevangenen die vrijkomen uit de Israëlische gevangenis een som van duizenden euro's. Hoe langer iemand heeft vast gezeten, hoe meer hij of zij krijgt.
Dat is natuurlijk een enorme trap na richting de (nabestaanden van) slachtoffers die door deze criminelen zijn getroffen. De Palestijnse Autoriteit straalt uit richting Israël (en de wereld) dat men helemaal geen vrede wil. Men wil bloed, men wil oorlog, men wil moord en men wil alle Joden dood. Zo simpel is dat. Helaas...
Brief
Minister Timmermans (PvdA) heeft gisteren een brief geschreven aan de Tweede Kamer. Daarin bevestigt hij dat de Palestijnse Autoriteit moordenaars beloont met grote sommen geld. Uit zijn brief komt echter nog meer naar voren. Niet alleen de moordenaar krijgt geld, ook zijn familie. De families krijgen elke maand(!) sommen geld die variëren van 400 dollar tot 3500 dollar(!). Hoe hoger de gevangenisstraf, hoe hoger het bedrag. Mensen die in Israël lang vast zitten, vaak veroordeeld zijn voor moord, soms zelfs meervoudige moorden, worden (in)direct dus beloond.
Dit is niet heel verrassend nieuws. Dat velen in de Palestijnse gebieden leven onder het motto: 'De enige goede Jood is een dode Jood', weten we al langer. Tragisch! Het is ook tragisch dat u en ik meebetalen aan deze waanzin. De EU maakt immers veel geld over naar de Palestijnse Autoriteit. De afgelopen jaren meer dan 5 miljard euro. Van dat geld bleek onlangs overigens 2 miljard zoek te zijn. Foetsie, kwijt. Nooit verantwoord en waarschijnlijk ook nooit meer te verantwoorden.
Transparant
Dat dit geld weg is, verbaast mij overigens niets. Als de Palestijnse Autoriteit duizenden dollars per maand overmaakt naar criminelen en hun families, dan gaat het snel. Timmermans geeft toe dat het huidige systeem onvoldoende transparant is. Tegelijkertijd durft hij te beweren dat de EU niet bijdraagt aan deze beloningen voor Palestijnse gevangenen en hun families.

Timmermans zegt dat het Nederland, noch de EU financieel bijdraagt aan de steun van Palestijnse gevangenen en hun families. Maar de Europese Unie maakt jaarlijks geld over naar de Palestijnse Autoriteit.

Naïef
Er ging dus meer dan 5 miljard euro vanuit de EU naar de Palestijnse Autoriteit. Deze Palestijnse Autoriteit wist daarvan 2 miljard 'kwijt' te raken. Deze Palestijnse Autoriteit geeft duizenden dollars per maand aan Palestijnse gevangenen in Israël en aan hun families. Timmermans erkent dat het huidige systeem niet transparant is. En dan toch durven beweren dat Nederland en de EU financieel niet bijdragen aan deze malloterie.
Dan, geachte lezer, sluit je de ogen, ben je hopeloos naïef of probeer je de zaak, richting 22 mei, te belazeren. Toch?
U kunt mij volgen op Twitter onder de naam @MeijerHerman. Kijkt u ook eens op mijn site.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten