Doodsbang islamdespotisch regime van Iran legt het internet lam om massaprotesten te bestrijden

Doodsbang islamdespotisch regime van Iran legt het internet lam om massaprotesten te bestrijden

Het internet ligt eruit in Iran. Autoriteiten in de streng-islamitische republiek hebben de spreekwoordelijke stekker eruitgetrokken, omdat ze bang zijn voor tienduizenden demonstranten die om het einde van het regime schreeuwen.

Ik vermoed dat in de hoogste regeringskringen van Iran afgelopen nacht menigeen de slaap slecht heeft kunnen vatten. De toekomst van het boevenzooitje staat namelijk op het spel, nu tienduizenden Iraniërs vandaag voor de vierde dag op rij de straat opgaan om te protesteren tegen de religieuze dictatuur waar het land nu al decennialang onder gebukt gaat. Escalatie ligt op de loer, nu gisteren het kantoor van een gouverneur in vlammen opging.

Het Iraanse regime van Khamenei wil nog altijd zo snel mogelijk van de genante demonstraties af, en heeft daarom besloten om vandaag het internet plat te leggen:

"The authorities appeared to respond by cutting internet access to mobile phones, with the main networks interrupted at least in Tehran shortly before midnight, AFP reporters said.

Several Iranian news agencies warned Telegram, the most popular social media service in the country, might soon be shut down after communications minister Mohammad-Javad Azari Jahromi accused one popular channel, Amadnews, of encouraging an “armed uprising.”"

Als er geen communicatie kan plaatsvinden, zo is de redenatie, dan kan men ook niet massaal naar één plek komen om daar de boel op stelten te zetten. Of zo'n paardenmiddel gaat werken is nog maar de vraag: demonstranten zien er vermoedelijk eerder de bevestiging in dat de regering van Iran een stelletje despoten zijn die dolgraag de vrijheid van burgers inperken als dat de kliek rondom ayatollah Ali Khamenei kan beschermen. Tegelijkertijd betekent het dat de aanjagers van het volksprotest als dreiging worden gezien. Dat is dan weer bemoedigend.

Hoe dan ook: de nepheilige Ali Khamenei met z'n nepautoriteit over een religie (dus ook nep, hihi) kan z'n borst natmaken. Want het Iraanse volk zal niet rusten totdat deze gek z'n dagen slijt in een celletje bij het Internationale Strafhof in Den Haag.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties