Doodziek 8-jarig meisje heeft een nieuwe nier nodig. Dan komt haar geweldige juf in actie

Doodziek 8-jarig meisje heeft een nieuwe nier nodig. Dan komt haar geweldige juf in actie

Een 8-jarig meisje kreeg afgelopen dinsdag het mooiste cadeau van haar leven: een gloednieuwe nier.

En ze (Natasha Fuller) kreeg het orgaan niet van zomaar iemand. Nee, het was haar eigen juf (Jodi Schmidt) die haar nier afstand om haar jonge leerlinge te helpen. Na de operatie liet dokter Mike Zimmerman weten:

"De operatie verliep fantastisch. Het gaat goed met zowel Jodi als Natasha. Ze zijn nu aan het herstellen."

Juf Jodi had zich maanden geleden al laten testen om te kijken of ze haar jonge leerlinge kon helpen. Natasha is namelijk een bijzonder inspirerend meisje. Ze is weliswaar erg ziek, maar klaagt nooit en doet er alles aan om een zo'n gewoon mogelijk leven te leiden. Juf Jodi vindt dat fantastisch en wilde haar daarom maar wat graag helpen.

"Ze is heel sociaal, dus ze wil met iedereen omgaan en spelen. Het kost haar alleen wel veel tijd om van punt a naar punt b te gaan. Opmerkelijk genoeg wisten heel veel leerlingen voor onze operaties niet eens dat ze ziek was."

Zo goed wist ze het dus te verbergen.

Misschien dat niet alle leerlingen het wisten, maar haar oma, haar juf, en heel veel andere mensen wél. Jodi is namelijk geboren met een lichamelijk probleem waardoor ze al vanaf dag één geholpen moest worden door artsen. Haar nieren werkten gewoon niet goed.

De enige permanente oplossing was om een nieuwe nier voor haar te vinden. Dankzij haar juf is dat nu dus gelukt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties