Doorgedraaide Hema stapt over op 'genderneutrale kinderkleding'

Doorgedraaide Hema stapt over op 'genderneutrale kinderkleding'

De strijd tegen 'seksisme' begint knettergekke vormen aan te nemen.

Kijk jongens, een prachtige reden om de Hema voortaan keihard te boycotten:

Vanaf eind dit jaar verdwijnen de aanduidingen 'jongen' en 'meisje' van de verpakkingen en kledinglabels in de Hema. De keten stapt dan helemaal over op genderneutrale kinderkleding. Aanleiding is de groeiende behoefte aan 'stoerdere meisjeskleding'.

Volgens het AD gebruikt de Hema het excuus dat er af en toe kinderen zijn die klagen over de kleding in het assortiment. Zo was er twee jaar geleden een (1!) meisje die aangaf dat ze niet zo blij was met 'onderbroeken met roze hartjes erop.' Ze wilde iets stoerders.

Natuurlijk heeft die 'klacht' helemaal niets te maken met dit beleid. Welnee. Hema wordt genderneutraal omdat het bedrijf geleid wordt door een stel zwaargestoorde quasi-intellectuele mafketels die, helaas, te lang en effectief geïndoctrineerd zijn tijdens hun studiejaren.

Hilarisch genoeg blijft Hema wél 'gewoon' roze jurkjes verkopen. Alleen hangen die dan niet meer op de 'meisjesafdeling' maar op de 'genderneutrale kidsafdeling' met kleding die gedragen kan worden door jongens én meisjes.

Een roze jurkje.

Zucht.

Goed. Dat worden voortaan dus geen Hema-kinderkleren meer voor mijn dochter. Ach sorry genderneutrale snowflakes, ik bedoel kind!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties