Trump: 'Het was een belangrijke dag bij de VN. Oh, en wat vreselijk dat die Emmy's zo slecht gekeken worden!'

Trump: 'Het was een belangrijke dag bij de VN. Oh, en wat vreselijk dat die Emmy's zo slecht gekeken worden!'

Umh. Wat?

Donald Trump gaf gisteren veruit de beste speech uit zijn presidentschap. Bij de Verenigde Naties vertelde Trump dat Iran moet ophouden met het sponsoren van terrorisme, dat Venezuela haar problemen te danken heeft aan het socialisme, en dat -- oh ja -- 'rocket man' Kim Jong Un moet begrijpen dat als hij ook maar iemand aanvalt, zijn landje compleet en totaal van de aardbodem geveegd zal worden.

Het was een hele verbetering ten opzichte van zijn voorganger, Barack Obama, die juist zijn eigen land altijd afzeikte en ondertussen allerlei deals sloot met criminele regimes.

Prima bezig dus, die Trump.

Nou ja, daar moet wel bij gezegd worden: tót hij thuiskwam, zijn telefoon aanzette, en zijn Twitterfeed bekeek. Waar hij het eerst over Iran, Noord-Korea, Venezuela en de vreselijke aardbeving in Mexico had, besloot hij namelijk uit het niets om ook maar even te twitteren over... de Emmy's.

Veel conservatieve Amerikanen noemen dit Good Trump / Bad Trump. Het ene moment, zeggen ze, gedraagt hij zich precies zoals ze verwachten van een Republikeinse president, en het andere moment is hij die Reality TV-ster weer die vooral bezig is met kijkcijfers. En dan niet alleen van zichzelf, maar ook -- en misschien zelfs vooral -- van anderen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties