'Spontane' applausactie bij ambtswoning Van der Laan blijkt uit koker te komen van links bureau BKB

Geen categoriesep 19 2017, 14:00
Ze zijn daar vooral heel goed in media ervan overtuigen dat professioneel opgezette pr-acties 'vanuit de mensuh zelluf' komen.
Het zal weer eens niet. We vinden het allemaal natuurlijk verschrikkelijk voor Eberhard van der Laan dat kanker een einde heeft gemaakt aan zijn werk, en dat zijn artsen hem hebben laten weten dat ze niets meer voor hem kunnen betekenen. Zoiets gun je niemand, zeker niet op deze relatief jonge leeftijd.
Aan de andere kant word je ook een beetje moe van al die mensen die opeens roepen dat Van der Laan de beste burgervader ooit was. Dat valt nou ook wel weer mee. Of tegen, eigenlijk. We mogen het blijkbaar niet meer hardop zeggen, maar onder hem is Amsterdam nog verder afgegleden. Het is één grote open inrichting geworden van doorgeslagen politiekcorrecte ultralinkse ANTIFA-gekken. Zoals Jan Roos eerder deze maand zei in een vlog:
Hoe dan ook, zoals altijd in dit soort gevallen -- tenminste, als er een PvdA'er bij betrokken is -- is er snel een actie op touw gezet om Van der Laan op lieve wijze uit te zwaaien. Morgenavond om acht uur zouden Amsterdammers massaal naar de ambtswoning van Van der Laan moeten komen om daar een oorverdovend applaus te laten horen. Mooi hoor.
Alleen is er wel iets opmerkelijks aan die 'spontane' actie van 'betrokken' Amsterdammers. Zoals Jan Dijkgraaf uitlegt:

Amsterdam zou ook Amsterdam niet zijn als de drie initiatiefnemers niet uit de stal van het bureau BKB blijken te komen. Caesar Bast, Saber Benjah en Tom te Buck zitten er dit ‘schooljaar’ in het achttiende klasje van dit retecommerciële bureau. Tom te Buck werkt er zelfs al, als campagnestrateeg. Dat jullie niet denken dat drie kroegbazen, taxichauffeurs of oorspronkelijke bewoners van De Pijp de burrie een hart onder de riem willen steken… – gewoon weer een idee uit de koker van een stel handige zakenjongens.

Kortom, de dames en heren van het bekendste pro-PvdA bureau van Nederland, BKB, zitten feitelijk achter deze actie die dus allerminst 'spontaan' is en al helemaal niet vanuit de Amsterdamse burger zelf komt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten