Doorgeslagen links pakt échte problemen aan: privacy voor dieren in België

Geen categorieapr 13 2019, 14:00
Belgen en Nederlanders hebben maanden wakker gelegen door dit wereldwijde probleem: dieren die worden bekeken. Eindelijk is daar dan de oplossing voor uw slapeloze nachten en dit eeuwenlange onrecht! Hou je vast: privacy voor dieren! Schaamteloos aapjes kijken? Das war einmal!
Belgen moeten zich al die tijd fysiek misselijk hebben gevoeld toen dieren in dierentuinen schaamteloos werden aangestaard door bezoekers. Betalende bezoekers die nota bene récht menen te hebben op het ongegrond schenden van de privacy van opgesloten dieren! Een en al kommer en kwel in deze zedeloze hel.
Gelukkig ondernamen de Belgen dan toch eindelijk actie tegen deze vorm van onrecht en introduceerden nieuwe wetgeving die de privacy van dieren moet gaan waarborgen. Als we Kees van Oers, hoogleraar dierpersoonlijkheid (ja, echt) aan de Universiteit Wageningen en werkzaam bij het Nederlands Instituut voor Ecologie, mogen geloven, komt dit nieuwe Verlichtingsideaal ook snel deze kant uit. Wat een zegening!
Van Oers gelooft geen barst van het argument dat bezoekers die dure kaartjes hebben betaald, teleurgesteld zouden worden als ze de dieren niet kunnen aanschouwen. Ook gaat er bij Van Oers geen belletje rinkelen als de Telegraaf aankaart dat dierenpark Wildlands Adventure Zoo in Emmen de privacy van dieren probeert te beschermen en de bezoekersaantallen flink terug zijn gelopen.
Bioloog Midas Dekkers toont íets meer realiteitszin en zegt het niet oké te vinden dat mensen die een duur park bezoeken, alleen maar lege kooien en hokken krijgen te zien. Die realiteitszin is echter van korte duur als hij vervolgens adviseert om, in plaats van een dierentuin te bezoeken, eens gewoon het huis uit te wandelen. Insecten zijn namelijk ook dieren en, zo redeneert hij: "dat is net zo mooi!" En inderdaad, geef hem eens ongelijk! Zo'n meikever in je tuin die vecht om z'n leven omdat hij het voor elkaar kreeg om op z'n rug te landen, is toch net zo mooi als een olifant of een cobra? Scheelt je ook nog eens een paar tientjes, geweldig!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten