Douwe Bob na halve finale opeens 1 van de favorieten voor goud!

Geen categoriemei 11 2016, 13:00
De rest van Europa is behoorlijk onder de indruk van Douwe Bob, de Nederlandse singersongwriter die ons land vertegenwoordigt bij het Eurovisie Songfestival.
Met name onze vrienden uit Groot-Brittannië en Duitsland zijn onder de indruk. De Britse krant The Telegraph laat bijvoorbeeld weten dat Douwe een welkome verrassing was, al helemaal omdat ze dachten dat ons land eerst en vooral 'slechte' technomuziek maakte.
Onder de kop van het artikel staat: "The Netherlands have our vote."
Met andere woorden: "The Netherlands, 12 points."
In Duitsland is met name krant Stern bijzonder goed te spreken over Douwe's optreden. Onze oosterburen achten het zelfs mogelijk dat hij Rusland, dé favoriet dit jaar, verslaat:

"Hij is dé verrassing met zijn stem en zijn charme. Wow, Douwe. Het is niet uitgesloten dat hij straks op de Eurovisie-troon plaatsneemt."

Nu is het Songfestival veel te politiek beladen voor een Nederlandse overwinning (Rusland is groot, wij zijn maar klein), maar een top 3 notering zou al geweldig zijn. En als we deze kranten moeten geloven zit dat er mogelijkerwijs inderdaad in.
Bij de bookmakers is Douwe Bob ondertussen gestegen van de veertiende naar de achtste plaats. Hij heeft dus nog wat mensen in te halen als hij de top 3 wil halen, maar gezien zijn charme moet dat zeker mogelijk zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten