Dramatisch! Afhandelen kinderopvangtoeslagaffaire kost veel meer tijd dan gedacht

Dramatisch! Afhandelen kinderopvangtoeslagaffaire kost veel meer tijd dan gedacht

Geld. Bron: Shutterstock.

In juli is men begonnen met het compenseren van gedupeerden. 108 ouders hebben van de Uitvoeringsorganisatie Herstel Toeslagen (UHT) in totaal 1,2 miljoen euro uitbetaald gekregen, ook ontvingen zij aanvullende hulp wanneer dit nodig was. Op het eerste gezicht lijkt dat een mooi begin, tot je realiseert dat het hier om duizenden slachtoffers gaat. Slachtoffers die al maandenlang zijn tegengewerkt en mede daardoor tienduizenden euro's (of zelfs een veelvoud daarvan) mis zijn gelopen. Financiële klappen die ze op één of andere manier hebben moeten compenseren, áls ze dat überhaupt al konden.

Het is toch niet te verkopen aan die mensen dat er nu wordt gezegd: 'ja sorry maar het duurt nóg langer'? Daar had begrip voor kunnen zijn als de fout oprecht was en ook direct werd aangepakt, ja. Maar nu? Natuurlijk niet!

Volgens mij kan het UHT beter eerst een redelijk bedrag alvast gewoon uitkeren, zodat mensen die in ieder geval iets hebben en ze niet nog langer met het water aan de lippen staan omdat ze 100.000 euro in de min staan en geen enkele rekening meer kunnen betalen. In de tussentijd kunnen ze dan kijken waar iedere gedupeerde nou exact recht op heeft. Met zulke bedragen als waar die gedupeerden nu mee kampen, lijkt het mij zeer onwaarschijnlijk dat de Belastingdienst, tegen de tijd dat de precieze berekeningen eindelijk rond zijn, al per ongeluk veel te veel over heeft gemaakt.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer