Drank en drugs onder werktijd? Amsterdamse taxichauffeurs hebben de smaak te pakken!

Drank en drugs onder werktijd? Amsterdamse taxichauffeurs hebben de smaak te pakken!

RUBEN M RAMOS / Shutterstock

Bij de NOS maken ze het meteen veel groter dan het werkelijk is, al maakt het dat niet minder ernstig natuurlijk. Een beroerd resultaat bij een steekproef onder achttien chauffeurs wil namelijk echt niet zeggen dat een derde van de Amsterdamse taxichauffeurs structureel onder invloed rijdt, en dat is wel de indruk die ze lijken mee te willen geven. Maar goed, dat maakt het niet minder verontrustend! Je zult er maar bij in de auto stappen...

De zes chauffeurs testten positief op THC en amfetamine, en ik denk dat het komt door het moeten draaien van veel nachtdiensten: wiet om de verveling tegen te gaan en amfetamine om scherp en wakker te blijven.

Het klinkt een beetje als een gevolg van de moordende concurrentie in die sector en de teruglopende vraag naar (traditionele) taxi's, helemaal nu met corona. Ik hoop dat de politie uitgebreider onderzoek gaat doen en zich niet doodstaart op die steekproef. Als er echt meer aan de hand is, bijvoorbeeld zoiets als wat ik net beschreef, dan is er een hele andere oplossing nodig dan 'strenger optreden' en een nieuwe BOB-campagne.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer